Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 5. 2020,
16.04

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije grozljivka advertorial Riley Keough

Sreda, 20. 5. 2020, 16.04

2 meseca, 1 teden

Že v videoteki DKino!

Koča (The Lodge)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Koča | The Lodge © 2019 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

The Lodge © 2019 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Vizualno izpiljena, tesnobna in v klavstrofobično osamo snežnih prostranstev umeščena študija človeške krhkosti in družinske travme. Film je angleško govoreči prvenec avtorjev, zmagovalcev 25. Liffa – avstrijske grozljivke Lahko noč, mamica.

Velika Britanija │ 2019 │ 100 min. │ Psihološka grozljivka

R: Severin Fiala, Veronika Franz│ I: Riley Keough, Jaeden Martell, Alicia Silverstone

IMDb: 6,1/10 │ Rotten Tomatoes: 74 % │ Uporabniki Googla: 70 %

Nedavno ločeni Richard se želi znova poročiti, toda Aidan in Mia sta predana materi in zavračata očetovo mlado zaročenko Grace. V želji, da bi se vendarle zbližali, se odločijo, da bodo počitnice preživeli v osamljeni koči sredi narave.

Marvelovi superjunaki na storitvah HBO
Trendi Marvelovi superjunaki na storitvah HBO

Ko se mora Richard zaradi dela nenadoma vrniti v mesto, Grace in otroka pa snežni metež odreže od sveta, se začnejo v koči vrstiti vse bolj čudni in srhljivi pripetljaji.

Fotogalerija
1 / 6

"Dlje, ko se film razvija, bolj impresivna postaja njegova izjemna veščina – natančna manipulacija gledalčevih strahov – in bolj vas mika, da bi enostavno podlegli njegovi ledeni, kruti učinkovitosti." Tim Grierson, Screen International

Vem, da je to res
Trendi Mark Ruffalo v epski zgodbi o izdaji, žrtvovanju in odpuščanju

"Naslednja velika grozljivka je tu. /…/ Koča, ledeno hladna mešanica Kubrickovega Izžarevanja in podivjane verske obsesije, se začne s treskom in ne popusti. Verjemite nekomu, ki se ne ustraši zlahka – Koča je hudičevo strašljiva." Chris Evangelista, Slash Film

Napovednik filma Koča:

Zanimivosti:

  • Izvirni scenarij za film je napisal škotski scenarist Sergio Casci in ga prodal kultni britanski produkcijski hiši Hammer Films, ta pa ga je zaupala avstrijskemu režiserskemu dvojcu v sestavi Veronike Franz in njenega nečaka Severina Fiale.
    Koča | Foto: Omenjena sta pristala na režijo filma pod pogojem, da lahko večji del scenarija, vključno s koncem, predelata.
  • Kočo so premierno prikazali na lanskem festivalu neodvisnega filma Sundance, nad filmom pa so bili navdušeni tako kritiki kot tamkajšnje občinstvo.
  • Koča | Foto: To je drugi igrani celovečerec Severina Fiale in Veronike Franz po grozljivki Lahko noč, mamica (2014), za katero sta avtorja na Liffu prejela glavno nagrado festivala - vodomca.
  • Film so snemali pozimi leta 2018 v okolici kanadskega mesta Montreal, koča, ki jo vidimo v filmu, pa je v golfskem letovišču, ki je bilo med snemanjem filma zaradi zimskih razmer zaprto.
TV-priporočila: Filmske in televizijske družine
Trendi Oglejte si najbolj fine filmske in televizijske družine

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Svetilnik
Trendi Svetilnik (The Lighthouse)
Ne izpusti me
Trendi Ne izpusti me (Don't Let Go)
Doktor Sleep
Trendi Doktor Sleep (Doctor Sleep)
Ne spreglejte