SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Koča (The Lodge)

Koča | The Lodge © 2019 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved. | Foto:
The Lodge © 2019 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Vizualno izpiljena, tesnobna in v klavstrofobično osamo snežnih prostranstev umeščena študija človeške krhkosti in družinske travme. Film je angleško govoreči prvenec avtorjev, zmagovalcev 25. Liffa – avstrijske grozljivke Lahko noč, mamica.

Velika Britanija │ 2019 │ 100 min. │ Psihološka grozljivka

R: Severin Fiala, Veronika Franz│ I: Riley Keough, Jaeden Martell, Alicia Silverstone

IMDb: 6,1/10 │ Rotten Tomatoes: 74 % │ Uporabniki Googla: 70 %

Nedavno ločeni Richard se želi znova poročiti, toda Aidan in Mia sta predana materi in zavračata očetovo mlado zaročenko Grace. V želji, da bi se vendarle zbližali, se odločijo, da bodo počitnice preživeli v osamljeni koči sredi narave.

Marvelovi superjunaki na storitvah HBO Trendi Marvelovi superjunaki na storitvah HBO

Ko se mora Richard zaradi dela nenadoma vrniti v mesto, Grace in otroka pa snežni metež odreže od sveta, se začnejo v koči vrstiti vse bolj čudni in srhljivi pripetljaji.

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

"Dlje, ko se film razvija, bolj impresivna postaja njegova izjemna veščina – natančna manipulacija gledalčevih strahov – in bolj vas mika, da bi enostavno podlegli njegovi ledeni, kruti učinkovitosti." Tim Grierson, Screen International

Vem, da je to res Trendi Mark Ruffalo v epski zgodbi o izdaji, žrtvovanju in odpuščanju

"Naslednja velika grozljivka je tu. /…/ Koča, ledeno hladna mešanica Kubrickovega Izžarevanja in podivjane verske obsesije, se začne s treskom in ne popusti. Verjemite nekomu, ki se ne ustraši zlahka – Koča je hudičevo strašljiva." Chris Evangelista, Slash Film

Napovednik filma Koča:

Zanimivosti:

  • Izvirni scenarij za film je napisal škotski scenarist Sergio Casci in ga prodal kultni britanski produkcijski hiši Hammer Films, ta pa ga je zaupala avstrijskemu režiserskemu dvojcu v sestavi Veronike Franz in njenega nečaka Severina Fiale.
    Koča | Foto: Omenjena sta pristala na režijo filma pod pogojem, da lahko večji del scenarija, vključno s koncem, predelata.
  • Kočo so premierno prikazali na lanskem festivalu neodvisnega filma Sundance, nad filmom pa so bili navdušeni tako kritiki kot tamkajšnje občinstvo.
  • Koča | Foto: To je drugi igrani celovečerec Severina Fiale in Veronike Franz po grozljivki Lahko noč, mamica (2014), za katero sta avtorja na Liffu prejela glavno nagrado festivala - vodomca.
  • Film so snemali pozimi leta 2018 v okolici kanadskega mesta Montreal, koča, ki jo vidimo v filmu, pa je v golfskem letovišču, ki je bilo med snemanjem filma zaradi zimskih razmer zaprto.
TV-priporočila: Filmske in televizijske družine Trendi Oglejte si najbolj fine filmske in televizijske družine

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Svetilnik Trendi Svetilnik (The Lighthouse) Ne izpusti me Trendi Ne izpusti me (Don't Let Go) Doktor Sleep Trendi Doktor Sleep (Doctor Sleep)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin