SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Mia in beli lev (Mia et le lion blanc/Mia and the White Lion)

Mia in beli lev
Karantanija Cinemas
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Čudovita družinska pustolovščina o nenavadnem prijateljstvu med deklico in levom. Ko ta odraste, se deklica odloči, da bo leva vrnila v divjino, kamor žival spada.

Francija, Južna Afrika, Nemčija │ 2018 │ 94 min. │ Družinska pustolovščina

R: Gilles de Maistre│ I: Daniah De Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood

IMDb: 6,5/10 │ Rotten Tomatoes: 88 % │ Uporabniki Googla: 95 %

Desetletna Mia se z družino iz Londona preseli v Afriko, kjer njeni starši upravljajo kmetijo z levi. Ko pride na svet majhen beli lev Charlie, Mia z njim vzpostavi posebno vez.

Januar na Viasat Nature Trendi V nevarni deželi velikih mačk

Čez tri leta odkrije, da je njen oče prikrival skrivnost. Ker se boji, da je Charlie v nevarnosti, se odloči, da bo z njim pobegnila in poiskala kraj, kjer bi ta lahko znova svobodno živel.

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

"Pripoved o reševanju levov prikaže lepoto in zverinskost človeštva." Tara McNamara, Common Sense Media

Praznična filmska priporočila Trendi Vam božični filmi že presedajo? To so najboljše alternative.

"Ne le, da film globoko sprejema naravne prvine, uspe mu povedati tudi ganljivo zgodbo o družini, zaupanju, ljubezni in zaščiti." Rick Bentley, Tribune News Service

Napovednik filma Mia in beli lev:

Zanimivosti:

 • Film so snemali tri leta. S tem so mladima zvezdama filma, Daniah De Villiers (Mia Owen) in Ryanu Macu Lennononu (Mick Owen), omogočili, da sta se povezali in razvili resnične odnose z levi in ​​drugimi živalmi, ki se pojavljajo v filmu.
 • Mia in beli lev Med produkcijo filma je skupaj odraščalo šest levov – Thor (ta je upodobil Charlieja) ter še en lev in štiri levinje.
 • Strokovnjak za leve Kevin Richardson, znan tudi kot levji šepetalec, je nadzoroval celotno produkcijo filma ter vse odnose med levi in otroki, da je lahko vsem zagotovil varnost.
 • Z levi so lahko bili v stiku samo trije ljudje – Daniah De Villiers, ki je zaigrala Mio, Ryan Mac Lennan, ki je zaigral Mjiinega brata, in Kevin Richardson.
 • Film so snemali v južnoafriškem rezervatu Welgedacht Reserve.
 • Mia in beli lev Režiser Gilles de Maistre je idejo za zgodbo dobil pred leti, ko je za francosko televizijo snemal dokumentarec o otrocih po svetu, ki imajo posebno vez z divjimi živalmi.
 • Mijino mamo je upodobila francoska zvezdnica Mélanie Laurent, znana po vlogah v ameriških filmih Neslavne barabe (2009), Začetniki (2010) in Mojstri iluzij (2013).
 • Zahvaljujoč skladu, ki ga je ustvarila produkcijska ekipa, vseh šest levov še vedno živi skupaj na posestvu, ki je v lasti Kevina Richardsona.
 • Mlada južnoafriška igralka Daniah De Villiers je bila seznanjena z levi že pred začetkom snemanja tega filma, kar je bil tudi predpogoj za vlogo Mie. Igralka tudi po koncu snemanja redno obiskuje leva Thora.
December na HBO Trendi Saga o Harryju Potterju in veličasten zaključek Maščevalcev

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Raziskovalka Dora Trendi Raziskovalka Dora (Dora and the Lost City of Gold) Neverjetno življenje psička Enza Trendi Neverjetno življenje psička Enza (The Art of Racing in the Rain) Kako izuriti svojega zmaja 3 Trendi Kako izuriti svojega zmaja 3 (How to Train Your Dragon: The Hidden World)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin