Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 12. 2019,
12.50

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

komedija družinski film pustolovščina advertorial TV Telekoma Slovenije

Sreda, 18. 12. 2019, 12.50

2 meseca, 1 teden

Že v videoteki DKino!

Raziskovalka Dora (Dora and the Lost City of Gold)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Raziskovalka Dora | Dora and the Lost City of Gold © 2019 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Dora and the Lost City of Gold © 2019 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Raziskovalka Dora, naslovna junakinja nekoč izjemno priljubljene animirane serije, se v svoji prvi celovečerni igrani pustolovščini s prijatelji odpravi v deževni pragozd reševat svoja starša (igrata ju Eva Longoria in Michael Peña), spotoma pa razreši še skrivnost izgubljenega inkovskega mesta zlata.

ZDA, Mehika, Avstralija │ 2019 │ 98 min. │ Družinska komična pustolovščina

R: James Bobin│ N: Isabela Moner, Michael Peña, Eva Longoria, Eugenio Derbez

IMDb: 6,0/10 │ Rotten Tomatoes: 84 % │ Uporabniki Googla: 83 %

Potem ko je Dora večino svojega življenja s starši raziskovala džunglo, je nič ne more pripraviti na najnevarnejšo pustolovščino – srednjo šolo. Ker pa je bila vedno raziskovalka, jo usoda že kmalu popelje na novo odpravo v deževni pragozd.

December na HBO
Trendi Saga o Harryju Potterju in veličasten zaključek Maščevalcev

S svojo prijateljico, opico, poimenovano Škorenjc, bratrancem Diegom, skrivnostnim prebivalcem džungle in skupino najstnikov se odpravi na pustolovščino, v kateri bo rešila svoja starša in raziskovala nemogočo skrivnost o izgubljenem mestu zlata.

Fotogalerija
1 / 9

"Če bi se le vsaka celovečerna priredba obstoječe ljubljene vsebine lahko občutila tako smešna in sveža, bi bilo veliko manj bojazni do industrije, zasute z recikliranim gradivom, ki nikoli ne tvega." Kate Erbland, indieWire


"Disney, zapiši si – tako se naredi zmagovalna igrana priredba risanke." Sara Stewart, New York Post

Filmi britanskih dam
Trendi Naj bo komedija ali drama, oplemeniti jo britanska dama

"Film nam vrača družinsko-pustolovski žanr, ki se ga današnji starši lahko spomnijo iz lastnega otroštva." Yolanda Machado, TheWrap


"Monerjeva večplastna komična predstava, ki naenkrat prikimava Dorini formuli in priznava njeno domišljavost, je varljivo težavna in niansirana. Hkrati je njena Dora očarljivo družbeno nerodna, kar je redka dobrina v današnji dobi sarkastičnih in za svoja leta prepametnih najstnikov. " Katie Walsh, Los Angeles Times

Napovednik filma Raziskovalka Dora:

Zanimivosti:

  • Film Raziskovalka Dora temelji na nekoč priljubljeni animirani seriji Dora the Explorer.
    Raziskovalka Dora | Foto: To so na programu Nickelodeon izvirno predvajali med letoma 2000 in 2013, zadnjih šest epizod osme sezone pa so v ZDA predvajali med junijem in avgustom 2019, s čimer so se poklonili izidu igranega celovečerca.
  • S 84 odstotki pozitivnih kritik na zbiralniku filmskih kritik Rotten Tomatoes je Raziskovalka Dora najbolje ocenjena celovečerna igrana priredba katerekoli risanke v zgodovini. Kritiki so še posebej pohvalili igralski nastop Isabele Moner (Dora) in samo-zavedajoč humor filma.
  • Raziskovalka Dora | Foto: Eva Longoria je bila navdušena, da se je z vlogo Dorine mame pridružila igralski zasedbi filma: "Dora je bila otrokom po vsem svetu tako velik pozitiven vzor. Film je zelo zabaven in srčen in komaj čakam trenutek, ko bodo lahko gledalci ob njemu uživali."
  • Opičnjaku Škorenjcu je glas posodil igralec Danny Trejo (Mačeta), oskarjevec Benicio del Toro (Preprodajalci) pa je posodil glas lisjaku Swiperju.
  • To je Del Torov drugi animirani celovečerec po angleški različici Malega princa (2015), Trejo pa je posodil svoj glas likom v animiranih filmih Bitka za planet Terra 3D (2007), Knjiga življenja (2014) in Štorklje (2016).
  • Raziskovalka Dora | Foto: Raziskovalka Dora je bila v risanki predstavljena kot deklica med sedmim in desetim letom, medtem ko je Isabela Merced 10. julija 2019 dopolnila 18 let.
  • Monerjeva je leta 2014 posodila glas Dorini prijateljici Kate v risanki Dora and Friends: Into the City! (Dori in prijatelji: V mesto!).
  • Isabelo Moner so v otroštvu klicali Dora, saj je imela enako pričesko kot lik v risanki, z njo pa se je poistovetila tudi zaradi angleško-španske dvojezičnosti. "Ko so mi poslali scenarij, sem si mislila, to pa moram narediti, saj sem bila Dora skoraj vse svoje življenje," je povedala glavna igralka.
Šest božičnih romanc v videoteki Pickbox NOW
Trendi Božični filmi za romantične duše

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Pokemon detektiv Pikachu
Trendi Pokemon detektiv Pikachu (Pokémon Detective Pikachu)
Shazam!
Trendi Shazam!
Neverjetno življenje psička Enza
Trendi Neverjetno življenje psička Enza (The Art of Racing in the Rain)
Ne spreglejte