SiolNET. Trendi Svet znanih
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Žana Povše Salobir: Šola na splošno ni bila priljubljena

2

termometer

Pevka, po novem tudi igralka, se je kot otrok najbolj bala pajkov, bila pa je zelo sladkosneda. Svoj prvi denar je zaslužila že zelo kmalu, saj če je hotela kaj imeti, si je morala to tudi zaslužiti.

Pevka Žana se je rodila 18. junija leta 1984 v Novem mestu, v Črnomlju pa je s sestro Sabino preživela svoje otroštvo. Trenutno z družino živi čez lužo, v obljubljeni deželi, Ameriki, kjer sledi svojim sanjam o igralski karieri.

Kdo vam je izbral ime in zakaj? Starša sta na potovanju v Parizu slišala ime Jeanette (Žanet), potem sta ga poenostavila v Žana.

Vaša prva beseda? Se ne spomnim. Bi morala vprašati mami, ampak je to nemogoče, saj je na drugem koncu sveta.

Prvi spomin? Prvi spomin imam na igranje na veliki postelji z mami in sestro. Mislim, da sem bila še zelo majhna, a sem tako uživala, da mi je ostalo v spominu.

Najljubša risanka, igra in knjiga? Ko sem bila majhna, sem najraje gledala Smrkce, Snorkce in Leteče medvedke. Najbolj sem uživala v igrah s sestro. Zdaj, ko smo tako daleč, jo zelo pogrešam. Branje knjig mi je bilo najljubše, ko nama je mami za lahko noč prebrala kakšno pravljico.

Najljubša sladkarija? Katerakoli. Zelo rada sem imela sladke stvari.

Česa ste se najbolj bali? Pajkov. To je bil moj največji strah.

Najboljši prijatelj/prijateljica? V kakšnem odnosu ste danes? Srečo sem imela, da sem imela v naši ulici veliko prijateljev. Odraščali smo skupaj in bili smo dobra družba. Veliko stvari smo "ušpičili" skupaj. Zelo pogrešam te čase. Zdaj se ne vidimo več, saj živimo vsak na drugem koncu sveta. Zdaj lahko rečem, da sem vesela, da obstajajo spletne strani, kot so Facebook in Skype, da se lahko večkrat slišimo.

Kaj ste si želeli postati? Točno to, kar sem.

Najbolj in najmanj priljubljen predmet v šoli? Šola na splošno pri meni ni bila najbolj priljubljena. Mislim, da šolski sistem ni pravilno sestavljen in bolj škodi kot pa koristi razvoju otroka. Starše to premalo skrbi, ker danes niti nimajo časa razmišljati o tem. Če bi se poglobili v to temo, bi naredili marsikaj, da bi poskrbeli za pravilen razvoj in vzgojo svojih otrok.

Obšolske dejavnosti? Kar nekaj let sem igrala violino, obiskovala pevski zbor, košarko, plesni tečaj …

Najhujša stvar, ki ste jo naredili? Nekega dne sem se s prijateljico odpravila na izlet s kolesom po Beli krajini, slučajno pa sem pozabila doma povedati, kam grem. Ni me bilo kar nekaj časa, in seveda, ko sem prišla nazaj, so bili vsi zelo zaskrbljeni. Nisem mislila nič slabega, včasih sem res kaj naredila, preden sem sploh pomislila, kaj počnem.

Prebujanje pubertete: naj zvezdniški idol? Beyonce, Lauryn Hill. Večinoma pevke v r'n'b glasbi.

Srednješolska leta: upornica ali piflarka? Sicer sem bila zelo nevpadljiva, če pa že moram izbrati, izberem upornico.

Najstniška stilska podoba? Z eno besedo, izgubljena. Nisem še vedela, kdo sem in kaj hočem, zato sem delala isto kot velika večina – zgledovala sem se po drugih.

Spomin z maturantskega izleta? Zabava! Super smo se imeli. Šele takrat smo se z vsemi sošolci res spoprijateljili in bilo je nepozabno.

Prvo plačano delo Se niti ne spomnim, ker sem že od nekdaj delala. Začela sem doma, ker sta imela starša podjetje, kjer so izdelovali oblačila, tako da sem kar zgodaj začela pomagati. Če sem hotela kaj imeti, sem si morala to zaslužiti.

Kaj bi danes svetovali sebi pri osemnajstih letih? Nič, ker sem vesela, da me je vse, kar sem preživela, pripeljalo do tega trenutka, kjer sem zdaj. Mogoče bi si samo zašepetala na uho: "Zaupaj vase!"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin