Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 2. 2014,
14.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 2. 2. 2014, 14.06

8 let

Woodyjeva posvojenka slavnega režiserja ponovno obtožila spolne zlorabe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Posvojenka Woodyja Allena je obtožila ameriškega režiserja, da jo je spolno zlorabljal kot otroka. Tako je na površje spet prišla obtožba izpred 20 let.

28-letna Dylan Farrow, ki sta jo skupaj posvojila Woody Allen in igralka Mia Farrow, v času, ko sta bila še par, je v odprtem pismu, objavljenem na blogu New York Timesa, zapisala, da je bila kot sedemletno deklo spolno zlorabljena na podstrešju njihove hiše. Okrcala je tudi hollywoodske poklone "spolnemu plenilcu, ki je v naš dom vnesel kaos".

"Ko sem bil stara sedem let, me je Woody prijel za roko in me privedel v slabo osvetljeno mansardo v drugem nadstropju naše hiše. Rekel mi je, naj ležem na trebuh in se igram z bratovim električnim vlakom. Potem me je spolno zlorabil," je povedala mlada ženska.

"Povedal mi je, medtem ko je to počel, šepetaje, da sem bila pridna, da je to je najina skrivnost, obljubil, da bomo šli v Pariz in da bom filmska zvezda," je dodala Dylan Farrow. Poleg tega je še razkrila nekatere podrobnosti o njegovem izkoriščanju ter dodala, da se je poskušala skriti pred njim, a jo je vedno našel.

Tožnica zdaj živi na Floridi pod drugačnim imenom in pravi, da se je zaradi zlorabe v otroštvu spopadala z motnjami hranjenja, tudi samopoškodovala se je.

Dodaja, da je prepričana, da se je Allen kazni izmuznil, ker je bil vpliven in tako se je odločila, da bo prekinila molk, saj je njegov zadnji film Otožna Jasmine nominiran za oskarja. Kot pravi, je njeno trpljenje še hujše, ker si Hollywood načrtno zatiska oči, njenega mučitelja pa kuje v zvezde.

"Vsakič, ko sem videla obraz mojega nasilneža – na plakatu, na majici, na televiziji –, sem morala skriti svojo paniko, dokler nisem našla mesta, da se bila sama in sem razpadla. Tokrat pa tega nočem več narediti, " je dodala.

Svoji materi je povedala o očetovem ravnanju. Leto 1992 je Mia Farrow Woodyja obtožila napada na Dylan. Igralka je bil takrat v nasprotnem ognju s slavnim režiserjem, saj sta se na sodišču pogovarjala o skrbništvu nad otroki, potem ko je Mia odkrila, da je Allen v vezi z drugo posvojenko Soon-Yi Previn.

Mia Farrow in Woody Allen sta se zapletla v začetku 80. let. Nikoli se nista poročila, v razmerju se jima je rodil Satchel (zdaj Ronan), skupaj sta posvojila Dylan in njenega brata Mosesa.

Ne spreglejte