Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 4. 2013,
10.28

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 4. 2013, 10.28

8 let, 3 mesece

Video: V Urban Roof prihaja plesno tekmovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Urban Roof 6. aprila spet prihaja Puma Social Throwdown, tekmovanje v breakdanceu in hiphopu mednarodne razsežnosti.

Breakdancerji in hiphoperji se bodo pomerili na plesišču v skejterski dvorani Urban Roof, kjer jim bodo sodili mednarodni sodniki, za visoko temperaturo pa bodo poskrbeli skrbno izbrani DJ-ji in hudomušna povezovalca.

Svetovno popularna ulična plesna kultura je močna tudi na slovenskih tleh. A vendar so kakovostno izpeljana tekmovanja redka in bolj izjema kot pravilo. Dogodek Puma Social Throwdown na Urban Roofu domačim in tujim plesalcem ponuja paket, ki vključuje plesne delavnice z mednarodno priznanimi sodniki, tekmovanje z denarnimi nagradami in odlično zabavo. Organizatorji pričakujejo udeležbo iz sosednjih držav Slovenije, tekmovalce iz Italije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske, ter iz Slovaške, Bosne in Hercegovine, pa tudi iz Srbije. Za slovenske udeležence so pripravili tudi kvalifikacije za Red Bull BC One Slovenia Cypher, prestižno tekmovanje 1vs1 svetovne razsežnosti, kamor se bo uvrstilo osem najboljših slovenskih breakdancerjev.

V breakdanceu se bodo pomerili solisti in ekipe petih članov, medtem ko v kategoriji hip hop nastopajo dvojice. Sodniki ocenjujejo težavnost, izvirnost, unikatnost in prezenco. Zmaga tisti, ki izkoristi najboljše poudarke v glasbi, prilagodi gib v prostoru in času, prikaže najvišjo stopnjo težavnosti in vse to seveda izpelje brez napake. V kategoriji breakdance bodo sodili Zbarek, legenda slovenske breakdancerske scene in vzor mnogim današnjih plesalcem, RealOne, pionir breakdancea na Hrvaškem, ter NiekTraa, velikan z Nizozemske, ki zadnja leta tekmuje in zmaguje na največjih svetovnih tekmovanjih v breakdanceu. Hiphoperjem bodo sodili Hunter, Madžar stare šole, ki obvladuje veliko plesnih zvrsti, Spunkey, mlado, a velikokrat slišano ime, ter Playmo iz Francije, ustanovitelj Les Twins in Criminalz Crewa.

Puma Social Throwdown se bo od 16. ure naprej odvijal v Urban Roofu na Ulici Milana Majcna 6 v Ljubljani.

Posnetek s prejšnjega dogodka si poglejte spodaj.

Ne spreglejte