Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 8. 2013,
10.04

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 8. 2013, 10.04

7 let

Sodobna umetnost na televiziji, 24 ur na dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V okviru festivala Ikono On Air, v ozadju katerega je nemški televizijski program, bodo septembra tri tedne neprekinjeno predvajali umetniška dela.

Med 6. in 29. septembrom vas bo mednarodni umetniški festival morda prikoval na kavč, saj bodo v okviru Ioko On Air 24 ur na dan predvajali umetniške filme in videe.

Po oddajanju v 30 državah bo berlinski umetniški televizijski kanal Ikono TV svojo mrežo razširil globalno, ogled bo mogoč v več kot sto državah. "Idejo o široki dostopnosti smo želeli proslaviti in tako je nastal festival, ki ga pred tem še nismo organizirali," je ozadje dogodka pojasnila ustanoviteljica in izvršna direktorica Ikono TV Elizabeth Markevitch.

Za razliko od siceršnje programske usmeritve televizije Ioko, ki se osredotoča na celotno umetnostno zgodovino, bo festival usmerjen izključno k sodobni umetnosti. Med prikazanim bo tudi devet ur videov Bill Viole in 12 ur dela Alfredo Jaara. Predvajali bodo tudi 12 filmov Williama Kentridgea in 12 filmov A. K. Dolvna. Festival bo mogoče videti na http://ikono.org.

Ne spreglejte