Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2011,
8.26

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 2. 2011, 8.26

8 let, 3 mesece

"Najboljši oboževalci skačejo, pojejo in se slačijo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred nastopom Colonie in Mirana Rudana na slovenski nacionalni televiziji smo se pogovorili s karizmatično pevko in njenim novim sodelavcem, srečala ga je prvič.

Lahko govorim slovensko, sem vprašala takoj po pozdravu. Seveda, malo prej smo doktorirali iz slovenskega jezika. Pojem v slovenščini in vsi so bili navdušeni nad mojo izgovorjavo. Če ostanem tukaj dva meseca, bom odlično govorila, je dejala. Tako se je začel krajši pogovor z Indiro iz skupine Colonia, ki že na daleč oddaja neverjetno energijo. Veliko ste bili na slovenskih odrih, kako se počutite pri nas? Veliko smo nastopali v Sloveniji, zdaj se je vse skupaj malo ustavilo, ampak k sreči je prišel duet z Miranom Rudanom in mislim, da bomo spet več tukaj. Rada imam slovensko občinstvo, saj je zelo žurersko, spomnim se klubov, kot je Jukatan, vedno je bilo dobro nastopati. Zdi se mi, da je tukaj morda malo bolj priljubljena narodna glasba, a mislim, da se bomo vrnili z duetom Stari prijatelji. Joj, kako sem samozavestna (smeh).

Kako se je začelo sodelovanje? Videla sem sliko Mirana Rudna in to je bilo to (smeh). Prosim, tukaj napišite, da se smejim. Ko sem slišala, kako poje, sem vedela, da je to pravi glas. Šalo na stran. Glavna krivca sta Menart in Boris, ki ustvarja fenomenalne pesmi. Pesem je super, zvočna, tako da se jo bo zagotovo slišalo od Avstrije do Hrvaške, mislim, da je to šele začetek odličnega sodelovanja, kaj več pa bo povedal Miran.

Miran Rudan: Pesem je super, nastajala je v sodelovanju Menarta in Vindiša. Nekega dne mi je na kavi rekel, da pripravlja projekt. Indira: Ti nisi videl moje slike? Kar malo ti zamerim, da si se odločil samo zaradi pesmi. (smeh) Miran Rudan: Vedel sem, da si moj tip ženske. Sicer pa sva se midva danes videla prvič. Pesem je bila zanimiva zaradi jezika, saj je za Hrvate zelo težko, da pojejo v slovenščini. Moram pa po pravici povedati, da me hrvaški trg ne zanima, kar zadeva glasbo, rad pa grem na morje. Pesem je nastala tako, da sva vsak svoje posnela v studiu, potem so jo zmontirali. Pričakoval sem dober izdelek, ampak ne tako hudičevo dobrega.

In komu gre bolje tuji jezik v pesmi? Indira: Miran me je pohvalil, da mi gre dobro, malo pa so me tudi zafrkavali. Miran Rudan: (zapoje) A veeeter rumeni ... Indira: (smeh) V studiu so mi kimali in me pohvalili. Mogoče bi morali na kakšnemu forumu odpreti debato o tem, kako sem odpela slovensko. Trudila sem se.

Kako bi opisali svoj novi album X? Moj album je nekaj najboljšega na svetu. (smeh) To je deseti album v petnajstih letih ustvarjanja. Kar me vedno preseneti pri Borisu, je vprašanje, ali lahko ponovi uspeh prejšnjega albuma, saj je pravi ustvarjalec hitov.

Miran Rudan: Povedati moraš, kdo je Boris. Indira: Aja, seveda. Boris je tretji član skupine Colonia. V Sloveniji veliko ljudi misli, da sem jaz Colonia, ampak mi smo skupina. Miran Rudan: Tudi jaz sem dolgo mislil tako. Indira: Skupina smo, a Boris ne potuje z nami, on je v studiu, tam mu je najbolj všeč. Vsak album je, kot bi bilo na začetku, in neverjetno ga je ustvarjati. Vsak od nas opravlja svoj posel, Boris dela hite, jaz dobro pojem, sem malo odštekana in dobro izgledam. Boris spremlja trende in to mu gre zelo dobro, tako da tudi drugi pevci prihajajo k njemu po pesmi.

Kako se razlikujete od preostalih dance skupin? Sem mislila, da me boš vprašala, kako se razlikujem od preostalih članov skupine … Tako, da imam prsi. (smeh) Zelo malo nas je, smo med zadnjimi glasniki elektronske glasbe. Obstaja še Karma, prijatelji smo. Zanimivo je, da na naše koncerte prihajajo starši, ki so bili pred petnajstimi leti mladostniki, zdaj pa prihajajo z otroki. Naša glasba gre iz roda v rod.

V glasbenem svetu je videti, da postaja dance glasba bolj moderna. Prihajajo spet vaši zlati časi? Ne bi rekla, da jih kdaj ni bilo. Že petnajst let nastopamo in lepo delamo. Zdaj smo bili v Črni gori in na Dunaju, je pa res, da so odnosi s Slovenijo malo škripali, ampak tudi tukaj se obetajo boljši časi.

Kje imate najboljše oboževalce? Povsod so najboljši oboževalci, če se med koncerti zabavajo in pojejo. Najboljši so tisti, ki skačejo, pojejo in se slačijo. Hvala vam. (smeh) Kako sem zmešana.

Imeli ste natečaj za remiks pesmi Zavoli me u prolazu ... Colonia se vedno trudi, da pomaga mladim prodornim glasbenikom. Če se prav spomnim, je Tomislav rekel, da smo dobili 36 remiksov, zdaj pa bosta preostala člana zbrala zmagovalca. Cilj je, da damo mladim možnost.

Na Hrvaškem se je začel izbor Dora za pesem Evrovizije. Kdaj boste na odru vi? Hvala za to vprašanje, malo prej sem o tem govorila v avtu s Tomislavom. Mislim, da je to degradacija. Izbor bi morali poenostaviti, sestaviti žirijo, nekaj izvajalcev pozvati, da pripravijo pesmi, in izbrati. Miran Rudan: Kako je pri vas s tem? Indira: Imamo pet oddaj in peti moraš tudi pesmi drugih izvajalcev. Razumem, gre za denar, ampak zdi se mi malce neumno. V takem tekmovanju se ne vidim, če pa bi kdo rekel, naj Colonia napiše pesem in jo bomo poslušali, pa bi me zanimalo. Pri nas tega nočejo, želijo, da ljudje kličejo. Če bi poslali na izbor najboljšo pesem, bi ob zmagi imeli težave, ker je treba organizirati prireditev Nacionalna televizija iz tega dela resničnostni šov.

Še vprašanje o videzu. Kako skrbite za svojo postavo? Zelo se trudim, priznam. Hedonist sem, uživam v hrani, pijači, dobri družbi in odlična kuharica sem. Težava je, da ko kuham za tri, je hrane za petnajst. Uživam v življenju, a veliko telovadim in delam z istim tempom kot pred petnajstimi leti, kljub letom se ne dam. Pred kratkim so me začela boleti kolena in zdravnik mi je rekel, da moram shujšati, tako da sem se odločila in shujšala 13 kilogramov v treh mesecih. Imam fitnes center in malo smešno bi bilo, če bi me obiskovalci videli vso debelo … Tako ne gre.

Kaj pa seksi odrske obleke, se jih ne naveličate? Mislila sem, da me boste vprašali, kako je s seksom v mojem življenju … Saj veste, vsako prestopno leto, ni ga. (smeh) Seks je nekaj najlepšega v življenju. No, da se vrnem k vprašanju. Ko sem na odru, imam na sebi zelo malo krpic, predstavljajte si Tino Turner, da se na odru pojavi v puloverju. To je energija, ko se začne zabava … Zgodilo se mi je že, da je koncert propadel, ker sem imela naramnico z napako in sem si jo ves koncert popravljala. Grozno je bilo. Tako da manj ko imam na sebi, bolje je. Najraje bi bila v modrčku in spodnjih hlačkah, upam, da najdem kakšnega sponzorja.

Ne spreglejte