Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Boh

Četrtek,
27. 12. 2012,
14.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 27. 12. 2012, 14.09

6 let, 6 mesecev

Leto 2012: škandali, ločitve, vojvodinjine prsi in prinčeva zadnjica

Tina Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V svetu slavnih je bilo tudi iztekajoče se leto zelo pestro, zaznamovale so ga številne afere, zamere in šokantni konci. Glasbena industrija je doživela veliko izgubo: odšla je Whitney Houston.

Podelitev najprestižnejših filmskih nagrad je tudi letos potekala brez presenečenj. Tako kot so napovedovale druge filmske nagrade, je s podelitve oskarjev kot zmagovalec odšel francoski nemi film Umetnik, ki je prejel kar pet oskarjev (za najboljši film, režijo, glavnega igralca, kostumografijo in izvirno glasbo).

Enako število oskarjev si je prislužil tudi film Hugo, vendar so bili bolj tehničnih kategorij (fotografija, scenografija, montaža zvoka, zvočni učinki in vizualni učinki).

Legendarna Meryl Streep si je z upodobitvijo Margaret Tatcher prislužila še tretjega oskarja.

Grammyji: šestkratno zmagoslavje pevke Adele

Tudi tako imenovani glasbeni oskarji so potekali brez večjih presenečenj. Z največjim izkupičkom se je pohvalila Adele, ki je domov odnesla kar šest zlatih gramofonov.

Spomnili so se tudi predlani umrle pevke Amy Winehouse, ki so jo nagradili s posthumno nagrado za najboljši nastop v duetu s Tonyjem Bennettom.

Sicer pa je bil ves večer v znamenju tragične smrti Whitney Houston, ki je umrla na predvečer podelitve.

Evrovizija v znamenju eksotične Švedinje

Zmago na največjem mednarodnem pevskem tekmovanju je proslavila energična Švedinja Loreen, ki je s skladbo Euphoria ves čas veljala za edino kandidatko za zmago.

Na drugo mesto so se uvrstile simpatične ruske babice, tretji pa je bil Srb Željko Joksimović.

Naša Eva Boto se s pesmijo Verjamem ni uvrstila v finalni večer.

Zapustili so nas Whitney Houston, Etta James, Donna Summer ...

Letošnje leto je najbolj pretresla tragična smrt ene največjih div vseh časov. Whitney Houston je odšla mnogo prezgodaj in v glasbenem svetu pustila globoko praznino.

Sicer je leta 2012 odšlo kar nekaj zvezdnikov. Glasbeni svet so zapustili še legendarni Etta James, Donna Summer in Robin Gibb.

Filmski svet pa se je poslovil od Andyja Griffitha, Ernesta Borgnina, Tonyja Scotta, Michaela Clarka Duncana in Larryja Hagmana.

Ločitve so zasenčile zvezdniške poroke

Zvezdniške poroke so medijsko zelo zanimive, a kaj, ko jo jih vedno zasenčijo nove ločitve.

Čeprav je tudi letos svoj usodni da dahnilo kar nekaj slavnih, si ne moremo pomagati, da ne bi ob vsaki novi poroki takoj začeli z odštevanjem do ločitve, saj so trdni in predvsem zvesti zakoni v Hollywoodu že prava redkost. Ločitvene papirje so letos med drugim podpisali: Tom Cruise in Katie Holmes, Seal in Heidi Klum, Rajko Hrvatič in Daša ter Johnny Depp in Vanessa Paradis. Pred matičarja pa so stopili Justin Timberlake in Jessica Biel, Anne Hathaway in Adam Shulman, Blake Lively in Ryan Reynolds, Jernej Damjan in Taya ter Brigita Šuler in Maks Žbogar.

Veliko otroške radosti

Zvezdniško leto pa je bilo tudi zelo plodno. Številni slavni so se razveselili naraščaja. Med novopečene starše so se zapisali Beyonce, Severina, Jessica Simpson, Sienna Miller, Robbie Williams, Drew Barrymore, Megan Fox, Adele, Lionel Messi, Raay in Marjetka, Daša Hrvatič, Ana Tavčar, Sandra Auer, Klemen Slakonja, Gregor Skočir, Rebeka Dremelj in Damjan Murko.

Škandal leta: gola Kate Middleton in princ Harry

Za največji škandal v letu 2012 so poskrbeli na britanskem dvoru. Najprej je svojo zadnjo plat svetovni javnosti pokazal navihani princ Harry, ki se je med svojim bivanjem v Las Vegasu močno sprostil, nekoliko preveč popil in se pozabaval s simpatičnim striptizom.

Zelo se je sprostila tudi vojvodinja Catherine, ki je izkoristila nekaj dni oddiha v Franciji za sproščanje ob bazenu. Ob tem je pozabila na možnost, da jo opazuje kakšen paparac, in je brezskrbno odvrgla kopalke. Tako je nastal eden večjih škandalov v zgodovini britanskega dvora. Fotografije gole vojvodinje so zaokrožile svet, Kate se je ovila v molk in hkrati napovedala vojno proti paparacom.

Nekaj mesecev pozneje pa se je svet razveselil ob naznanitvi, da vojvodinja Catherine in princ William pričakujeta prvorojenca. In vsi so takoj pozabili na golo Katino oprsje.

Polomija leta: Pippin pisateljski debi

Tudi letošnje leto je potekalo v znamenju Pippe Middleton. Čeprav se je spet veliko govorilo o njeni zadnjici, njenem okusu za modo in njenih domnevnih ljubimcih, pa je v medijih najbolj odmevala izdaja njene knjige Celebrate.

Čeprav je bila zelo pompozno napovedana, Pippa pa je zanjo dobila kar 400 tisoč evrov akontacije, se je izkazala za pravo polomijo. Njeni oboževalci so tako še enkrat dokazali, da jih na njej zanima samo ritka!

Slovenski modni dogodek leta: teden mode

Ljubljana je jeseni gostila že tretji teden mode, ki je vse ljubitelje najsodobnejših slovenskih trendov zadovoljila s pestro ponudbo raznovrstnih modnih kreacij.

Ljubljana je s tridnevnim modnim dogodkom postala prava prestolnica mode.

Ne spreglejte