Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 9. 2011,
8.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 8. 9. 2011, 8.53

8 let

Lado že 150. "fotr"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V sredo je v Križankah potekala 150. uprizoritev monokomedije Fotr. Recept za uspeh je bila režiserska taktirka Nataše Barbare Gračner, vlogo novopečenega očka je še 150. odigral Lado Bizovičar.

"Vazektomija," je nasvet, ki ga izkušeni "fotr" Lado Bizovičar polaga na srce vsem novopečenim atijem, očkom … Na vprašanje, kakšna je bistvena razlika med premierno predstavo in včerajšnjo, nam odgovori: "Tretjina teksta je drugačna, saj je šlo tokrat za nabor izkušenj vseh "fotrov", kar jih poznam. Čisto v vsaki predstavi je bil kakšen "štos" zamenjan z novejšim." Poudarimo, da si je jubilejno uprizoritev monokomedije prišel ogledat celo islandski avtor Bjarni Haukur Thorsson. "Če bi razumel slovensko, bi bil verjetno zgrožen, saj je od originala ostalo bore malo," izpostavi igralec. Za konec nam še v šali zaupa, da se mu je v vlogo očeta uspelo vživeti predvsem zaradi sedemletnega sina, ki ga ima izredno rad, in seveda dolgih sedemletnih izkušenj.

Vsem, ki si ob vseh ponovitvah predstave še niste ogledali, lahko povemo, da gre za več kot odlično nadaljevanje monokomedije Jamski človek, ki je bila tudi prva pod režisersko taktirko igralke Nataše Barbare Gračner. Včeraj je med občinstvom ni bilo, saj je po besedah Bizovičarja pridno opravljala svoje delo v drami. Okoli uro in pol trajajoča predstava je požela bolj klavrn aplavz, medtem ko so se med samo igro sproščale salve smeha. Kot zanimivost omenimo, da je Fotra v domačih videih, ki so del predstave, kot partnerica in mati otroka dopolnila Katarina Čas.

Med občinstvom nabito polnih Križank – predstava je bila namreč razprodana že pred dnevi – smo opazili Uroša Fürsta, ki je odigral glavno vlogo v Jamskem človeku, igralko Katarino Čas, puščavskega lisjaka Mirana Stanovnika, sijočo mamico in nekdanjo Ladovo sovoditeljico Anjo Tomažin, igralca in voditelja Gašperja Tiča ter voditeljico Jeleno Vadnjal. Predstava pa je imela tudi darilno noto. Petinsedemdeset parov, ki so zasedali prve vrste, je namreč poleg brezplačne vstopnice dobilo tudi simbolične nagrade za razvajanje svojega novorojenčka.

Ne spreglejte