Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 6. 2010,
13.48

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 17. 6. 2010, 13.48

8 let, 2 meseca

Konvencija Lions promovira slovenski turizem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Približno dvajset članov slovenskega kluba dobrodelne organizacije z najdaljšim stažem na svetu – Lions kluba se bo čez nekaj dni odpravilo na konvencijo v Avstralijo.

V avstralskem Sydneyju bo namreč od 28. junija do 2. julija potekala 93. Svetovna Lions konvencija, kjer bodo izvolili novega predsednika in mednarodne direktorje, ki jih je skupaj 32 in so predstavniki konstitutivnih enot, teh pa je sedaj sedem. Kot so povedali predstavniki Lions kluba Slovenija na današnji tiskovni konferenci, je letošnja konvencija je za Slovenijo še posebej pomembna, saj gre hkrati tudi za 20. obletnico lionizma pri nas.

V enem letu pol milijona evrov

V 53 klubih po vsej državi, združeni v Distrikt 129 Slovenija, deluje skoraj 1500 članov. V preteklem lionističnem letu, ki traja od 30. junija do 1. julija, so zbrali in razdelili več kot pol milijona evrov. Ves zbrani denar gre izključno v dobrodelne namene, vse ostalo pa krijejo iz članarin. Slovenija je na svetovni konvenciji prvič sodelovala leta 1996, letos pa bo Janez Bohorič imenovan za prvega slovenskega mednarodnega direktorja svetovne lionistične organizacije.

Visok ugled Slovenije

"Slovenija ima v organizaciji Lions visok ugled, spodbudili smo širjenje lionizma v regiji. Svojo vlogo vidim v kreiranju strategije vodstva mednarodne Lions organizacije na globalni ravni," je povedal bodoči prvi slovenski mednarodni direktor LCI Janez Bohorič, ki je hkrati tudi eden izmed ustanoviteljev organizacije pri nas. Da bo Slovenija uspešno predstavljena pred 20.000 delegati v Avstraliji, je prepričan tudi novo imenovani slovenski guverner Anton Horvatič, sicer direktor Diners Cluba Slovenija.

Dogodek ni zanimiv le za lioniste, ampak na splošno za promocijo Slovenije v Avstraliji. V ta namen se je k organizaciji dogodka priključila tudi Slovenska turistična organizacija, ki bo slovenske predstavnike spremljala s pestrim programom in informacijami o Sloveniji.

Ciljna skupina so lionisti

"Organizirali bomo slovensko stojnico, s slovenskim društvom Sydney pa bomo pripravili še slovenski večer," je povedala vodja tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi pri STO Livija Kovač Konstantinovič. Ciljna skupina STO-jevih aktivnosti v Sydneyju so po besedah predstavnice STO člani organizacije Lions, ki veljajo za razgledane ljudi, ki radi potujejo in odkrivajo novosti. Slovenijo bodo predstavili v skladu z doktrino "I feel Slovenia", torej kot zeleno deželo neokrnjene narave in vrhunske kulinarike.

Preberite še:

Ne spreglejte