Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Torek,
12. 5. 2015,
10.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 12. 5. 2015, 10.53

8 let

Jimmy Carr v Cankarjevem domu: V jedrskem bunkerju pa res še nisem nastopal

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Letošnja pošiljka britanskega humorja je v Cankarjev dom prišla v eni od svojih bolj strupenih oblik. Jimmy Carr, ki ne prizanaša nikomur, je dobršen del svojega nastopa posvetil tudi občinstvu.

Z nastopom v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma se je Jimmy Carr, kot je povedal v uvodu, vrnil v sedemdeseta. Cankarjev dom je primerjal z jedrskim bunkerjem, kar je po njegovem deloma razumljivo, saj Putin ne živi daleč. A Cankarjev dom ni bil edina lokalizirana tarča kralja hitrih odzivov, saj si je v dvorani izbral, nekaj se jih je javilo tudi samih, več tarč, h katerim se je vedno znova vračal. Obiskovalec v prvi vrsti, ki je "pokasiral" največ zbadljivk, je bil celoten večer na tapeti kot nekdo, ki ne razume šal, medtem ko si je prostodušno privoščil tudi obiskovalko, ki se je pohvalila, da dela magisterij iz angleščine.

"Če bi človek rad jedel sladoled ob reki, je Ljubljana odlično mesto" A občinstvo je bilo pripravljeno, redno je sodelovalo v njegovih provokacijah in čeprav je bila Carrjeva začetna žaljivka vedno vezana na to, da zvenimo kot Rusi, so žaljivke segale od promiskuitetnih mam do norčevanja iz obiskovalca, ki je dejal, da če bi že moral imeti spolne odnose z moškim, bi to najraje počel s Clintonom. Na vljudnostno vprašanje novinarke v prvi vrsti, kaj si misli o Sloveniji, je z ne pretiranim navdušenjem dejal, da če bi človek rad jedel sladoled ob reki, potem je Ljubljana odlično mesto, da pa verjetno ni kaj prida, če je naša glavna znamenitost to, da smo poleg enega mosta postavili še dva.

Privoščil si je tako islamske skrajneže kot katolike Carr, ki si pravi nediskriminatorni žaljivec, si je včeraj resda dal duška, čeprav se je zdelo, da je imel še nekaj rezerve, je svoj črn humor stopnjeval ob izdatni pomoči poznavalskega občinstva. Pri sicer univerzalni temi odnosov in seksa je pogosto zavil v nekoliko manj univerzalne vode pedofilije, privoščil si je islamske skrajneže in katolike; teh bi se morda še bolj, če ne bi celotno občinstvo zatrdilo, da smo prisotni sami ateisti, s čimer ga je nekaj veselja verjetno minilo. A ne glede na tematiko šal je Carr s svojim hitrim, odrezavim tempom, kjer ni prostora za bluzenje, postregel z natančno odmerjenimi šalami, te je na dveh točkah večera obogatil tudi s slikovnim gradivom, ter tudi natančno razporejenimi tarčami. Ker se je lotil vseh, je bilo sprejemljivo bistveno več, kot če bi se podobnih tem lotil manj izkušen komik, pomagalo pa je tudi, da je bilo občinstvo nanj dobro pripravljeno.

Carr je ob koncu napovedal, da se z novim šovom vrne prihodnje leto.

Ne spreglejte