Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
12.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 12.28

8 let

Iris Mulej: Tiger ne laja histerično kot druge čivave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska lepotica je zaljubljena v svojo čivavo, ki jo je poimenovala Tiger in s katero si srečo deli že pet let. V skromnih dveh kilogramih samo za Iris bije veliko pasje srce.

Kako je Tay prišel v vašo družino?

Priletel je iz Amerike … Že od nekdaj sem vedela, da si bom nekoč kupila svojega kužka, saj imam živali zelo rada, za kužke pa verjamem, da se med njimi in ljudmi splete najgloblja čustvena vez, ki jo ima lahko človek z živaljo. Zato tudi pravijo, da je najboljši in najzvestejši človekov prijatelj ravno pes. Tako sem se odločila za nakup kužka, se pozanimala o različnih manjših pasmah in se odločila za pasmo čivava. Ker v Sloveniji nisem našla posebne čivave, sem se pozanimala o ponudbi na Floridi, kjer sem bila tisto leto kar veliko časa. Tako sem v Miamiju našla rejnike s kužki majhnih pasem in jih obiskala. V oči sta mi padla dva kužka in ko mi ju je rejnica prinesla, se je med mano in Tayem takoj vzpostavila vez. Takoj mi je zlezel v naročje, se zazrl vame in me nepremično gledal v oči ter neumorno mahal z repom, medtem ko z drugim kužkom nisem začutila posebne energije. Takoj sem se odločila zanj, uredili smo vse dokumente in dobila sem Winstona, ki sem mu dodala še ime Tiger.

S čim je osvojil vaše srce?

Razveseljuje me popolnoma vsak dan in vsakič pomislim, kako sem lahko srečna, da sem takrat v Miamiju kupila kužka in naletela ravno na njega. Vse, kar naredi, je vedno tako zelo luštkano in moje srce vedno znova in znova osvoji – z vsakim svojim pogledom, simpatičnimi gibi in pametnimi ter premetenimi zvijačami se mi zasmili, ko nekaj hoče. Zame je najbolj luštkano in simpatično bitje na svetu.

Kaj vam je všeč pri Tigerju?

Zelo mi je všeč, da ne laja histerično, tako kot je to značilno za veliko čivav. Zelo je prijazen do vseh živali in ljudi. Navdušenje pokaže do vsakega gosta, ki pride k nam, do vsakega kužka, ki ga sreča, nasploh daje od sebe samo pozitivno energijo in veselje, nikoli kakšne jeze ali histerije. Predvsem pa mi je všeč to, da je zelo spoštljiv kuža, česar ve, da ne sme storiti, ne bo nikoli naredil, pa tudi če ni nikogar v bližini. Če poleg njega položim moj krožnik s hrano, jo bo samo ovohaval iz varne razdalje in nikoli si ne bi drznil krasti s krožnika, saj ve, da ni njegova. Tudi ko položim hrano poleg njega in mu rečem "počakaj", bo čakal, dokler ne rečem, da lahko vzame. Šele takrat vzame in poje priboljšek.

Kaj sme Tiger, česar drugi ne smejo?

Mislim, da si to mesto deli z mojim fantom Črtom. Torej, poleg Črta sme v postelji spati še moj Tayček.

Njegova posebnost?

Se bom ponovila: zame je on najbolj poseben, ker je najbolj ljubezniv, spoštljiv, luštkan in prijazen kuža na svetu.

Ne spreglejte