Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 12. 2014,
10.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 18. 12. 2014, 10.59

8 let

Igralec priznal spolne zlorabe mladoletnic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Stephen Collins, najbolj poznan po svoji vlogi pastorja v seriji Sedma nebesa, je za revijo People priznal, da je imel neprimerne spolne stike s tremi mladoletnicami.

Igralec je za revijo People napisal izjavo, v kateri priznava spolno zlorabo mladoletnic. Obtožbe 67-letnega Stephena Collinsa so v javnost prišle poleti, ko je spletna stran TMZ objavila posnetek, v katerem Collins svojemu terapevtu opisuje zlorabe.

Collins se je vse od takrat izogibal javnosti in medijem, zdaj pa je svojo plat zgodbe zapisal v izjavi, v kateri je napisal, da so bile med letoma 1973 in 1994 tri mladoletnice žrtve njegovega neprimernega vedenja, nato pa dodal, da v zadnjih 20 letih ni imel nobenega impulza po takšnem vedenju.

"Pred 40 leti sem naredil nekaj grozljivega, kar globoko obžalujem. Vse od tedaj delam na tem, da bi se za to pokoril. Odločil sem se, da problem naslovim javno, saj so pred dvema mesecema različni mediji objavili posnetek moje takratne žene Faye Grant, ki ga je naredila med zaupno terapevtsko seanso januarja 2012. Ta posnetek je bil narejen brez mojega in terapevtovega soglasja," je zapisal Collins.

"Na posnetku sem opisal dogodke, ki so se zgodili pred 20, 32 in 40 leti. Po objavi posnetka so se pojavila namigovanja, da moja dejanja presegajo tista, ki so omenjena v posnetku. Čeprav je zelo težko, želim, da ljudje vedno resnico," je dodal Collins, ki bo svojo izpoved jutri ponovil še voditeljici Katie Couric.

Collins se je eni od žrtev že opravičil, vendar pa mu je terapevt dejal, da njegova neposrednost ni zaželena, saj z njo lahko odpre stare rane žrtev, ki so danes stare med 30 in 50 leti. Igralec se preostalima dvema zato ni opravičil, se bosta pa s preteklimi dejanji zdaj morali ukvarjati precej bolj javno.

Ne spreglejte