SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Foto: Kako se lotiti Googlovih pisarn

3

termometer

Težava velikih poslovnih prostorov je pogosto v njihovi monotonosti in težki orientaciji, zato je bilo opremljanje Googlovih pisarn v Tokiu poseben izziv.

Notranjo opremo so zasnovali pri biroju Klein Dytham (KDa), kjer so stremeli k temu, da se barve in vzorci v stavbi ne ponavljajo, hkrati pa omogočajo lažje iskanje določenih pisarn in prostorov, da se obiskovalci v njih ne bi tako pogosto izgubljali.

Nadstropja so tako razdelili na območja s svojimi zaščitnimi barvami in vzorci, ki so kot ogrlica razporejeni okoli središča stavbe. Eno območje so tako obdali z luknjičastimi betonskimi kockami, značilnimi za ograjevanje tokijskih stanovanjskih območij, notranjost pa opremili s podobami rastlinja v izrazitih barvah. Vsako območje ima svojo znamenitost, ki še dodatno pomaga pri orientaciji v prostoru.

Po celotni stavbi je nameščenih več manjših kuhinj, vsaka pa ima svojo temo, od barvne sheme podjetja do avtopralnice. Ker Google stremi k temu, da ima vsaka mednarodna pisarna svoj nacionalni karakter, so tokijsko opremili s tradicionalnimi japonskimi vzorci in podobami iz stripov, pri čemer so pazili, da niso zapadli v nacionalne oblikovalske klišeje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin