Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 3. 2014,
19.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kickstarter

Ponedeljek, 31. 3. 2014, 19.16

6 let, 7 mesecev

S slovenskimi nogavicami želita prepričati svet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mlad kreativni par se na Kickstarterju predstavlja z blagovno znamko nogavic Zulu Zion. Podpornike bosta poskušala prepričati z nepričakovanimi vzorci in barvnimi kombinacijami.

Stara sta 25 in 29 let, skupaj sta deset let, poročena skoraj tri leta. Dijana in Miha Rolc sta skupaj kljub mladosti stopila v vznemirljiv podjetniški svet. Z znamko nogavic Zulu Zion sta se včeraj podala tudi na Kickstarter.

Po tehnološko inovativnih izdelkih na Kickstarter še slovenske … nogavice Na tej priljubljeni platformi množičnega financiranja se je predstavilo kar nekaj slovenskih projektov, nekateri – pametno kolo FlyKly, snemljivi blatnik Musguard, leseni fotoaparati Ondu in merilnik svetlobe Lumu – zelo uspešno.

Po njihovih stopinjah želita stopiti tudi Dijana in Miha, ki sta o svoji blagovni znamki začela razmišljati že pred leti, nogavičarskega projekta pa sta se resno lotila pred dvema letoma, ko sta se grafični oblikovalec in študentka komunikologije iz prestolnice preselila nazaj v domači kraj.

Od družinske proizvodnje na Gorenjskem prek Kickstarterja v svet Ideji sta se stoodstotno posvetila in stopila v akcijo. Navezala sta stik z nekaterimi domačimi proizvajalci in se na koncu odločila za družinsko podjetje z Gorenjske, ki jima je tudi najbližje. Nogavice sta javnosti prvič predstavila na decembrskem Pop-up domu, prodajni razstavi domačega oblikovanja na Tobačni, odziv kupcev pa je bil zelo spodbuden.

Kljub pozitivnemu začetku na domačih tleh sta se Miha in Dijana odločila, da projekt predstavita tudi na Kickstarterju, saj merita na svetovno občinstvo. "To je odlična priložnost za testiranje izdelka, preden greva na mednarodni trg," pravita o tej platformi. "Rada bi zbrala dovolj finančnih sredstev za proizvodnjo nogavic, preverila odziv na celotno blagovno znamko in se ob tem neposredno povezala s kupci."

Kampanja nastajala ob pomoči prijateljev Prav odziv bodočih kupcev je, sta prepričana, neprecenljiv in vitalen del grajenja uspešne blagovne znamke. Kampanjo, s katero sta v dobri uri – toliko časa sta čakala na zeleno luč – prepričala uredniško sito Kickstarterja, sta pripravljala vse od lanskega septembra.

S prijatelji sta posnela predstavitveni video in celotno fotogradivo. "Snemali smo v Novi Gorici in Gorici, trudili smo se ujeti pozitivno vzdušje, za ozadje pa nam je služila urbana arhitektura." Ekipa Bright Visuals je poskrbela za video, Jernej Pepas Suligoj in Mateja Duljak za fotografije.

Nogavice Zulu Zion se od drugih razlikujejo predvsem po živahnih vzorcih in nepričakovanih barvnih kombinacijah. Za zdaj je na voljo devet različnih modelov nogavic, ki so namenjene drznim posameznikom svobodnega in avanturističnega duha. Vsem, ki želijo tudi pri tako običajnem kosu, kot so nogavice, pokazati svojo individualnost.

Ob podjetniškem "otroku" na poti še dojenček Dijana in Miha bosta med kampanjo na Kickstarterju postala tudi starša. Kljub novemu družinskemu članu pa se svojim idejam in načrtom ne bosta odrekla. Po uspešni kampanji in dostavi nogavic in nagrad vsem, ki bodo projekt podprli, se nameravata povezati z butiki po Evropi in širše.

"Zulu Zion bi rada umestila na trgu kot znamko, ki ljudi navdihuje, da živijo kreativno in pozitivno," sta samozavestna mlada podjetnika. "Dolgoročno bi rada znamko razširila tudi na druge modne dodatke, prvi korak pa bodo nogavice v še večjem spektru barvnih kombinacij in vzorcev."

Ne spreglejte