Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 6. 2014,
10.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 6. 2014, 10.59

6 let, 7 mesecev

Katera je originalna kremna rezina?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kakšen je okus prave blejske kremne rezine? Nikakor je ne morete zamenjati z nobeno drugo.

Zaprite oči in si predstavljajte popoln scenarij: s prvim grižljajem okusite krhko rezino piškota s sladkorjem, ki pripravi vaše brbončice na nadaljevanje. Bela smetana, ki sledi, je samo slastna uvertura, pomešana z rumeno kremo pa vas popelje v kulinarična nebesa. Takšni so občutki ob okušanju prave kremne rezine – Originalne blejske kremne rezine, ki je samo ena in je nikakor ne gre pomešati ali zamenjati z nobeno drugo!

Več kot 12 milijonov Originalnih blejskih kremnih rezin Si predstavljate, koliko je dvanajst milijonov slastnih kremnih rezin? Če bi Originalne blejske kremne rezine položili v vrsto drugo ob drugo, bi segale 840 kilometrov daleč oziroma od Bleda do Rima. Če bi jih položili eno na drugo okoli Blejskega jezera, bi nastalo 6,5 metra visoko obzidje.

Izhodišče za recept slavne kremne rezine mojstra Lukačevića je star vojvodinski recept, razlika je samo v tem, da je polovico jajčne kreme zamenjal s stepeno smetano.

Originalna blejska rezina je sestavljena iz več plasti: najprej je plošča listnatega testa, sledi kuhana vaniljeva krema, ki jo izpopolni stepena sladka smetana, pokrita s posladkano ploščo listnatega testa.

Zakaj je Originalna blejska kremna rezina posebna? • V slaščičarski delavnici hotela Park za pripravo Originalnih blejskih kremnih rezin uporabljajo izključno naravne sestavine. • Originalna blejska kremna rezina je priznana kot jed z nacionalnim poreklom. • Moka mora biti ravno prav mokra in uležana – slovenska moka za pravo kremno rezino ni ustrezna zaradi prevelike vlažnosti ozračja, zato moko na Bled še danes uvažajo iz Srbije. • Čeprav kremne rezine najdete v marsikateri slaščičarni, prave, Originalne blejske kremne rezine ne morete kupiti kar kjerkoli! Za kaj takega je preveč dragocena! Dobite jo le v Kavarni Park na Bledu in še nekaterih skrbno izbranih lokacijah.

Ko kremna rezina dobi profil na Facebooku Čeprav je Originalna blejska kremna rezina ena in edina, se že kar nekaj časa poleti lahko osvežite tudi s sladoledom z okusom kremne rezine ter preizkusite kremno rezino z okusom čokolade ali gozdnih sadežev. Kar nekaj časa ima že tudi svoj profil na Facebooku. Letos pa bo Originalna blejska kremna rezina dobila to, kar si zasluži prava zvezdnica: svojo kolekcijo! Kolekcija Originalne blejske kremne rezine, ki bo vključevala marsikatero kulinarično in drugo sladko posebnost, bo premierno predstavljena na tradicionalni Otvoritvi poletne sezone na Bledu 14. junija 2014.

Ne spreglejte