Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 9. 2012,
12.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 28. 9. 2012, 12.45

7 let, 12 mesecev

Turistična Urbana med najboljšimi turističnimi karticami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ljubljanska turistična kartica se je v primerjavi s turističnimi karticami drugih evropskih mest uvrstila na odlično tretje mesto.

Primerjavo so opravili na spletni strani Euro Test, vanjo pa so vključili 16 turističnih kartic iz 14 evropskih mest. Za najboljšo se je izkazala dunajska turistična kartica, na drugem mestu je turistična kartica norveške prestolnice Oslo, tretja pa je ljubljanska turistična Urbana. Visoko uvrstitev si je prislužila, ker pokriva vseh deset glavnih mestnih atrakcij, ponuja kar 100-odstotne popuste, pohvalili pa so tudi njeno ugodno ceno.

Neomejen prevoz in brezplačen obisk muzejev Z nakupom Ljubljanske turistične kartice Urbana lahko imetniki brezplačno uporabljajo javni prevoz z avtobusi LPP, imajo enkratni brezplačni vstop v ljubljanske muzeje, galerije in dostop do različnih turističnih privlačnosti mesta ter do nekaterih storitev, ki jih izvaja Turizem Ljubljana.

Turistično Urbano je mogoče kupiti v ljubljanskih informacijskih centrih, hotelih ali na spletu. Veljavnost kartice je lahko 24-, 48- ali 72-urna, ta čas pa začne veljati, ko imetnik kartico prvič uporabi. Cena enodnevne kartice je 23 evrov, dvodnevne 30 evrov, tridnevne 35 evrov, pri nakupu prek spleta pa so za 10 odstotkov cenejše.

V razvrstitvi kartic so sicer upoštevali kriterije, kot so cena kartice, vključitev glavnih atrakcij mesta in javnega prevoza v ponudbo ugodnosti, dostopnost informacij o kartici in njenih ugodnostih ter možnost nakupa kartice na pomembnih prodajnih mestih in na spletu.

Najslabše so se odrezali v Berlinu Berlin je v primerjavi sodeloval s kar tremi turističnimi karticami, a je ena zasedla zadnje mesto, druga pa se je znašla le dve mesti višje. Neslavno zadnje mesto je pripadlo kartici Berlin Pass, za katero je za tridnevno veljavnost treba odšteti 82 evrov, za ta denar pa dobite bolj malo, saj je nekaj domnevnih ugodnosti tudi brez kartice brezplačnih. Na predzadnjem mestu je Pariz, kjer turistične kartice prodajajo po zasoljeni ceni 153 evrov za štiridnevno veljavnost, pograjali pa so tudi slabo odzivnost turističnih informacijskih centrov.

Ne spreglejte