Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 6. 2014,
14.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

seks

Četrtek, 19. 6. 2014, 14.11

8 let

Pravila seksa za nogometaše v Braziliji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ali seks pred veliko tekmo na igro vpliva pozitivno ali ne? Trenerji nogometnih reprezentanc imajo o tem različna mnenja ...

Ob velikih športnih dogodkih, kot je aktualno svetovno nogometno prvenstvo v Braziliji, je vprašanje o posteljnih aktivnostih igralcev pogosto jedro debat med navijači. Ali torej seks pred tekmo dobro vpliva na uspeh igralcev na zelenici ali bi se morali za boljše rezultate med prvenstvom vzdržati?

Vsak trener ima glede tega nekoliko drugačno predstavo. Nemci in Mehičani po poročanju CNN na primer med prvenstvom abstinirajo, nogometašem BiH pa je dovoljena le masturbacija.

Mehiški strateg Miguel Herrera je svojim igralcem med svetovnim prvenstvom strogo prepovedal kakršnekoli seksualne aktivnosti. "Če nogometaš brez spolnih odnosov ne zdrži mesec ali 20 dni, potem ni pripravljen na profesionalen nogomet. Vsi naši igralci imajo dobre kvalifikacije, osvojili so velike stvari, bili so šampioni in razumejo, kaj želimo s tem doseči. Na svetovno prvenstvo nismo prišli seksat, tekmovanje pa je priložnost, da se dvignemo nad vse in naredimo nekaj res velikega," je izjavil Herrera.

Selektor nogometne reprezentance Bosne in Hercegovine Safet Sušić je seks prav tako prepovedal, a dovoli nekaj pregreh. "Lahko poiščejo druge rešitve, če želijo, lahko masturbirajo. Ne zanima me, kaj dovolijo drugi trenerji, nismo prišli na dopust, ampak na svetovno nogometno prvenstvo," je izjavil Sušić.

Brazilci smejo, a brez akrobacij! Nič bolj prostih rok nimajo niti Rusi, Čilenci in Španci, ki se bodo posteljnim aktivnostim v Braziliji prav tako primorani odpovedati. Brazilski selektor Luiz Felipe Scolari pa ima za svoje varovance natančne napotke, saj jim "normalnega" seksa ne prepoveduje, ne dovoli pa položajev, ki so prej akrobacije kot tradicionalno ljubljenje.

Selektor Francije Didier Deschamps nima nič proti seksu na prvenstvu, a je vse odvisno od tega, "kdaj in kako" igralci seksajo. Jürgen Klinsmann ameriški nogometni reprezentanci na to temo ni postavil omejitev.

"Vsaka reprezentanca ima drugačna pravila, odvisno tudi od same kulture naroda, zato spoštujem tudi mehiški pristop. Naša ekipa je glede tega sproščena, ko pa smo na igrišču, se zresnimo in posvetimo zgolj delu," je izjavil Klinsmann.

Zanimivo pa je, da pravzaprav ne obstaja še nobena študija, ki bi razpravljala o seksualni vzdržnosti med športniki in njenem vplivu na rezultate.

Ne spreglejte