SiolNET. Trendi Odnosi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pari brez otrok naj bi bili srečnejši

2

termometer

Na splošno so srečnejši tako poročeni kot neporočeni pari brez otrok, kaže najnovejša britanska študija.

Študija z naslovom Večna ljubezen? (The Enduring Love?) je potekala med letoma 2011 in 2013. Njen namen je bil zlasti ugotoviti, kaj pravzaprav pomeni biti par v sodobni Veliki Britaniji. Med drugim je pokazala tudi to, da čeprav imajo poročeni pari večje dvome o kakovosti svojih odnosov kot neporočeni, pa so od zadnjih bolj zadovoljni s skupnim gospodinjstvom. Prav tako so zadovoljstvo z življenjem na splošno višje ocenili poročeni pari.

Raziskava znanstvenikov univerze Open, v katero je bilo vključenih pet tisoč parov, je prav tako pokazala, da so med vprašanimi najsrečnejše matere, na splošno pa so srečnejši tako poročeni kot neporočeni pari brez otrok.

Poroka je povezana s srečo Študija je med drugim še pokazala, da je poroka povezana s srečo, čeprav so bili poročeni pari bolj kot drugi pripravljeni priznati napake v odnosu. Prav tako so bili bolj pripravljeni priznati, da so jim skrbi na primer glede denarja višje na prioritetni listi kot beljenje glave s tem, ali si s partnerjem delijo iste vrednote.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin