Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 9. 2014,
19.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

spolnost seks nasvet moški ženska partnerstvo

Nedelja, 7. 9. 2014, 19.48

8 let

Kako začiniti vaše spolno življenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Doktorica Christine Milrod, terapevtka za pare, je pred kratkim izdala knjigo o izboljšanju spolnega življenja parov. Nekaj nasvetov priznane seksologinje vam lahko pride še kako prav.

"Kakovostni spolni užitki od nas zahtevajo kar nekaj časa in predanosti. Dobre stvari nikoli niso poceni in zavedati se morate, da brezplačno kosilo ne obstaja. Odvisnost od službe, dolgi urniki in stres so dobesedno morilci naše spolnosti," pravi Milrodova in dodaja, da vsi našteti dejavniki vplivajo tako na ženske kot moške.

"Ženske so ciklična bitja in spolna sla je odvisna od količine hormonov in dogajanja v življenju posameznice," še opozarja Milrodova, ki pravi, da morajo prav zato pari poskrbeti, da svoje življenje med rjuhami popestrijo. "Ženske lahko prevzamejo nadzor. Dokazano je, da se moški težje uprejo ženski spodbudi kot obratno," trdi terapevtka in v svoji knjigi svetuje, da se vseeno prepustite domišljiji ali pa uporabite navedene prijeme. Nekaj njenih nasvetov smo zbrali za prijetnejši večer v dvoje.

Pokažite mu pot "Če po vsem tem času še vedno ni odkril, kaj vas najbolj vzburi, mu ponudite roko, ponudite mu pomoč. Popeljite ga v pravo smer in mu dajte lekcijo, ki je oba ne bosta pozabila."

Masaža "Po napornem delovniku se prileže sprostitev. Če je prišel utrujen z dela, ga sprostite s čutno masažo. Zanjo vam ni treba biti strokovnjakinja, le sprostite mu telo, že vaš dotik ga bo popeljal v drugačen svet. Enako velja za moške. Ne pozabite: ponudite in vzemite!"

Zavežite mu oči "Spolno zadovoljstvo ima veliko dimenzij, a največji spolni organ so možgani. Z zavezanimi očmi se bo vaš partner podal v neznano in to ga bo zelo verjetno vzburjalo."

Obleka naredi seksi človeka "Moškim je največkrat nerodno partnerici povedati, v kakšnih seksi oblačilih jih še posebej vzburja. Če je ob tem še nekaj igranja vlog, bodo posteljni užitki zagotovo vroči. A ne pozabite, da je med igro in resnico tanka črta. Naj vam stvari ne uidejo iz rok."

Povejte, kaj si želite "Moški in ženske spolnost povezujemo z nekaterimi predstavami in željami. Pogovor o željah s partnerjem je s terapevtskega stališča ena od boljših prediger, ki si jih lahko zamislite. Ne zavrnite takoj njegove ali njene želje. Razmislite, ali je za vas sprejemljiva, in če ni, partnerju to povejte s spoštovanjem!"

Umazan pogovor "Čeprav tega morda ne veste, vas bo umazano govorjenje morda močno vzburilo. Kar 75 odstotkov moških si ne predstavlja, da bi v postelji žensko slišali grdo govoriti, a si to želijo, pri ženskah pa je ta odstotek še nekoliko višji. Umazan pogovor ni nič slabega."

Nov položaj "Dejstvo je, da v postelji ni treba biti prožen kot elastika, a vseeno lahko partnerico presenetite s kakšnim novim položajem. Preizkusite ga in morda bo všeč obema. Pazite le, da se ne poškodujete."

Hitro drugam "Spalnica, spalnica, spalnica. Poznam pare, ki so v velikanski hiši seksali le v dveh sobah: v spalnici in dnevni sobi. Ste res tako brez domišljije? Gozd, avto, terasa, grajsko obzidje in še kaj čaka na vas. Privoščite si!"

Ne spreglejte