Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
14.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 14.32

6 let, 7 mesecev

Vam zaupamo recept proti moški plešavosti?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Moška plešavost ne sme postati samoumevna. Lahko jo zaustavite in podaljšate mladostniški videz svojih las. Pomembno je, da ukrepate pravočasno.

Ne poslovite se prehitro od svojih las, ampak bodite pozorni že na prve znake čezmernega izpadanja. Moški se prehitro vdajo v usodo s prepričanjem, da je plešavost pri njih nekaj normalnega in da za to gensko težavo ni rešitve.

Ukrepajte takoj!

Pravzaprav izpadanja las ne smemo povezati samo z genetiko, vzrokov za to težavo je več, strokovnjaki poudarjajo, da obstaja več kot 30 vrst plešavosti, ki jo imenujemo tudi alopecija.

Plešavost sicer večinoma prizadene moške, saj se jih mora z njo do 50. leta starosti spopadati kar 50 odstotkov, pogosto pa se čezmerno izpadanje las pri njih začne že pred 30. letom starosti.

Čeprav se velika večina moških zdravljenja plešavosti loti precej površno ali pa sploh ne, strokovnjaki poudarjajo, da jo lahko s hitrimi ukrepi in pravo izbiro kozmetičnih sredstev močno zavremo in celo spodbudimo rast novih las.

Prvi znaki za alarm

V povprečju vsak izmed nas izgubi od 50 do 100 las dnevno, odstopanja pa lahko pomenijo bolezensko stanje. Seveda to ne pomeni, da moramo lase šteti, ampak je dovolj, da opazujemo, ali se na glavniku nabira preveč las. Upoštevati je treba tudi letni čas, saj je spomladi in jeseni izpadanje nekoliko večje kot običajno.

Priporočamo, da se pravočasno posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo svetoval glede priporočljive nege, zelo pomembna je tudi strokovna diagnoza lasišča. Odgovorite na podrobna vprašanja ter pridobite priporočila in nasvete za nego svojih las.

Poskrbite za ponovno rast z matičnimi celicami

Matična celica je edina vrsta celic, ki ima edinstveno moč obnavljanja vse življenje.

Matične celice neposredno vplivajo na prebuditev spečih lasnih mešičkov, da tvorijo nov las. L'Orealovi raziskovalci so odkrili, kako pospešiti to "prebuditev", in razvili molekulo, ki lahko izboljša učinkovito delovanje matičnih celic, ki so odgovorne za rast novih las.

Dercos Neogenic: 1.700 novih las v 90 dneh*

Dercos Neogenic je edinstven tretma s prvo patentirano molekulo Stemoxydin. Ta pospešuje delovanje matičnih celic, ki so vir rasti novih las. Raziskave so pokazale, da v zgolj 90 dneh zraste 1.700 novih las*.

Ne spreglejte