Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 8. 2014,
12.19

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 22. 8. 2014, 12.19

8 let, 5 mesecev

Oblačila v slogu barbike za mlade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
To jesen bo vlogo črne, če se bodo oblačila v slogu barbike vsaj približno tako uveljavila kot igrača, prevzela rožnata.

Podjetje Mattel, kjer so si zamislili eno najslavnejših lutk, barbiko, je šlo s svojimi poslovnimi idejami še korak naprej. Povezalo so je s priljubljenimi modnimi znamkami Forever 21, Wildfox in Lord & Taylor ter zasnovalo kolekcije oblačil, ki jih je navdahnila podoba slavne igrače.

Nastala oblačila se zgledujejo po stajlingih barbik iz 50., 80. in 90. let, s čimer so želeli zagotoviti širok nabor modnih kosov. Pri Mattelu računajo na nostalgijo, in sicer da bodo njihova oblačila nosile mladenke, ki so se pred dvajsetimi leti navdušeno igrale z lutko.

Barbika čez dan, barbika ponoči Pri znamki Lord & Taylor so se pri oblikovanju oblačil za kolekcijo osredotočili na estetiko 50. in 60. let, Wildfox je posegel po barvitih 80. letih, Forever 21 pa so prepričala 90. leta.

Vsaka izmed znamk se je posvetila nastanku serije izdelkov, tudi modnih dodatkov, kot so okrogla očala z rožnatim okvirjem in rdečimi stekli. Lord & Taylor bo v svojem naboru ponudil tudi spalne srajce in pižame, s pomočjo katerih bodo lahko dekleta v domišljijski lik preoblečena tudi med spanjem.

Povečana moda za barbike V Wildfoxu, kjer so znani po igrivi estetiki, so navdih za kolekcijo oblačil vzeli dokaj dobesedno. V losangeleškem modnem podjetju bodo ponudili oblačila, ki so replika nekaj izbranih stajlingov barbik iz 80. let. Kroji in barve bodo ostali, le povečati jih bo treba.

Ne spreglejte