Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 1. 2015,
22.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vesna Györkös Žnidar

Ponedeljek, 12. 1. 2015, 22.09

7 let, 12 mesecev

Ministrica, ki ljubi rdečo šminko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar s svojim izčiščenim slogom oblačenja deluje profesionalno in poslovno, blondinka pa črnino rada poživi z rdeče obarvanimi ustnicami.

Preden je lansko jesen postala ministrica za notranje zadeve v 12. slovenski vladi, je Vesna Györkös Žnidar največ pozornosti vzbudila kot zagovornica mariborskih vstajnikov. Leta 2012 je pravnica, ki je iz prava Evropske unije magistrirala na londonski šoli ekonomskih in političnih znanosti, odprla samostojno odvetniško pisarno.

Na zaslišanju ministrskih kandidatov pred matičnim odborom je 37-letnica (po horoskopu kozoroginja) razkrila tudi to, da je velika ljubiteljica živali. Je poročena, v prostem času pa se posveča pohodništvu.

Največkrat v hlačnem kostimu in balerinkah Vesna Györkös Žnidar je ob nastopu mandata notranje ministrice v slovenski politični prostor vnesla tudi svež modni veter. Ves čas ostaja zvesta svojemu slogu, ki temelji na dobro krojenih klasičnih kosih. Najbolj pogosto jo vidimo v preprostih, a elegantnih hlačnih kostimih, kombinaciji elegantnega suknjiča in ozkih, oprijetih hlač, le redko pa v krilu.

To je na primer oblekla ob nedavni slovesni prireditvi ob dnevu samostojnosti in enotnosti v Cankarjevem domu, zanimivo pa je, da k zlatemu krilu ni obula visokih pet, temveč praktične balerinke. Te nosi tudi sicer, saj je precej visoka.

Svetlolaska, ki prisega na rdeče naličene ustnice Do ramen segajoči svetli lasje so njen naslednji atribut. Praktična in mladostna pričeska ji zelo pristaja, lase pa nosi spete v čop, razmršeno figo ali pa jih, počesane na stran, nosi spuščene.

Močno ličenje lahko deluje "neresno, neprofesionalno in preveč lahkotno" "Gospa Györkös Žnidar ima po mojem okusu preveč intenziven mejkap glede na funkcijo, rdeča šminka pa skupaj s stajlingom deluje preveč slavnostno," opaža strokovnjakinja za ličenje. "Kombinacija oblačil in močnega ličenja lahko v njenem primeru deluje neresno, neprofesionalno in preveč lahkotno, kar pa ne ustreza resnosti in odgovornosti poklica, ki ga opravlja."

Strokovnjakinja svetuje nežno poudarjene oči in močnejšo šminko "Odtenek ji sicer lepo pristaja, jo poživi, vendar bi z nekoliko temnejšim odtenkom delovala bolj prefinjeno, umirjeno, elegantno. Za bolj poslovni videz bi svetovala nežno poudarjene oči v kombinaciji z močnejšo šminko, medtem ko bi tako ličenje, ki ji sicer lepo pristaja, svetovala za kakšno slavnostno prireditev," še sklene Mateja Pozeb Očko.

Ne glede na vse nam je modni slog notranje ministrice všeč, saj spretno združuje klasiko z mladostnimi kosi, s svojo pojavo pa na politični parket prinaša malce drznosti in da, tudi seksapila.

Ne spreglejte