Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
15. 9. 2016,
15.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,75

4

Natisni članek

New York teden mode obleka Tim Gunn Emily Ratajkowski

Četrtek, 15. 9. 2016, 15.22

6 let, 6 mesecev

Emily Ratajkowski brani svojo modno izbiro, "grozno vulgarno" obleko

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,75

4

Manekenka se je odzvala na ostre kritike modnega poznavalca Tima Gunna ter mu očitala to, da leta 2016 ženskam še vedno govori, kaj smejo in česa ne smejo obleči.

Emily se mora spet braniti, ker samozavestno kaže svoje telo. | Foto: Getty Images Emily se mora spet braniti, ker samozavestno kaže svoje telo. Foto: Getty Images

Manekenka Emily Ratajkowski, ki je zaslovela po zaslugi videospota Blurred Lines, v katerem se je pojavila skoraj povsem gola, se je morala spet braniti zaradi razgaljenosti.

Na enem od dogodkov v sklopu tedna mode, ki trenutno poteka v New Yorku, se je pojavila v svetleči črni večerni obleki z dekoltejem, ki je segal do popka. Čeprav so zvezdnice pred njo pokazale že bistveno več - Rihanna se leta 2014 na podelitvi nagrad CFDA ni trudila zakriti oprsja in bradavičk, razgalila pa se je tudi že Jennifer Lopez v zdaj že kultni smaragdno zeleni Versacejevi obleki, ki jo je leta 2000 nosila na podelitvi grammyjev -, je Emily naletela na hude kritike.

Jennifer Lopez se je v tej obleki pojavila že pred 16 leti. | Foto: Reuters Jennifer Lopez se je v tej obleki pojavila že pred 16 leti. Foto: Reuters

Rihanna je pokazala še več. | Foto: Getty Images Rihanna je pokazala še več. Foto: Getty Images

Tista, ki šteje največ, je kritika znanega modnega poznavalca Tima Gunna, ki je Emilyjino izbiro označil za vulgarno in odvratno. "Če bi tole videl na zabavi, bi lahko samo pil, saj ne bi mogel jesti. Nikakor. Ta obleka je grozno vulgarna in preveč razgali. Zakaj ima sploh kaj na sebi? Zakaj se ni kar slekla?"

Tim je strog modni poznavalec, ki sodeluje tudi pri šovu Modni oblikovalci Heidi Klum. | Foto: Getty Images Tim je strog modni poznavalec, ki sodeluje tudi pri šovu Modni oblikovalci Heidi Klum. Foto: Getty Images

A 25-letna manekenka, ki se zavzema za spoštovanje ženskega telesa ter tega, da lahko ženska obleče, kar si sama želi, in da je lahko pametna in seksi hkrati, mu ni ostala dolžna. "Moški z Zahoda hočejo v letu 2016 ženskam prepovedati zakrivanje, prostovoljno zakrivanje na plažah, doma pa od njih zahtevajo, da zakrijejo svoja 'vulgarna' telesa. Smo v letu 2016, zakaj je treba še vedno diktirati ženskam, kako naj se oblačijo?"

Save

Ne spreglejte