Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 2. 2014,
7.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

David Beckham nogomet

Torek, 18. 2. 2014, 7.50

8 let

David Beckham: izklesana ikona z zelenice in tednov mode

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ko pomislimo na uspešne športnike, ki so svojo svetovno prepoznavnost zapečatili med drugim tudi s svojim okusom za modne trende, je David Beckham zagotovo številka ena.

Beckhama lahko mirne vesti okronamo za enega najprepoznavnejših nogometašev in verjetno največjo športno osebnost na svetu. Njegovo bogastvo se ocenjuje na več kot 200 milijonov evrov, s čimer je najpremožnejši britanski športnik. David je poročen z nekdanjo spajsico Victorio, ki je "težka" še dodatnih 36 milijonov, skupaj pa imata štiri otroke.

Kitke, platinasti prameni in irokeza David in Victoria sta se spoznala že v poznih devetdesetih letih in se leta 1997 tudi poročila. Kmalu po poroki sta postala modni ikoni in še danes veljata za najbolj moden zvezdniški par. 38-letni upokojeni sin frizerke in montažerja kuhinj pa se o modi ni veliko naučil le od žene, ki se zadnja leta predstavlja tudi kot modna oblikovalka, ampak je materin poklic izkoristil tudi pri eksperimentiranju z lastnimi pričeskami. Nogometaš je namreč na zelenice prinesel kar nekaj novih trendov moških pričesk. Videli smo ga s platinastimi lasmi, kitkami, dolgimi lasmi in z legendarno irokezo, ki je kmalu postala sinonim za pričesko nogometašev.

David je kmalu postal tudi obraz številnih modnih blagovnih znamk, zadnja leta pa gospodične "omedlevajo" predvsem ob oglasih za spodnjice za H&M, v katerih Beckham poskakuje v črno-belih posnetkih, še dolgo pa se bodo spominjale tudi oglasa za znamko Emporio Armani, kjer je poziral le v belih spodnjicah.

Tetovaže, kape in prekratke hlače Beckhamovo izklesano telo krasi več kot dvajset tetovaž, na hrbtu ima vtetoviranega velikega angela varuha, ki naj bi čuval njegove otroke, sliko Kristusa in številko sedem, saj je bila dolga leta to njegova številka dresa. Na eni roki ima vtetovirano sliko Victorie in ob njej besedilo: "Vedno ob tebi." Vtetoviral si je tudi deset vrtnic, ki označujejo deseto obletnico njune poroke. Poleg ženinega pa si je vtetoviral tudi imena vseh štirih otrok, sinov Romea, Cruza in Brooklyna ter hčerke Harper.

Potem ko se je poslovil od nogometnih dresov, Davida na rdečih preprogah ponavadi vidimo v uglajenih temnih oblekah, nič manj seksi pa ni niti v kavbojkah ali (namerno) prekratkih hlačah, že skoraj njegov zaščitni znak pa je tudi maksi zimska kapa v kateremkoli letnem času.

Beckhamovi se po Davidovi upokojitvi pogosto pojavljajo tudi na odmevnih modnih dogodkih, kot so tedni mode, kjer iz prvih vrst spremljajo Victorijine modne revije, ob tem pa dajejo vtis ene najbolj trendseterskih britanskih družin.

Ne spreglejte