Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 10. 2013,
14.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 8. 10. 2013, 14.15

6 let, 7 mesecev

Pravila nagradnega natečaja Mesec otroka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
TSmedia, d. o. o., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana organizira nagradni natečaj.

Pravila nagradnega natečaja »Mesec otroka – Ko bom velik/-a bom …«

TSmedia, d.o.o., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju organizator) z namenom promocije portala Planet Siol.net organizira nagradni natečaj »Mesec otroka – Ko bom velik/-a bom …« (v nadaljevanju nagradni natečaj), ki bo potekal od 4.11.2013 do 10.12.2013. S temi Pravili nagradnega natečaja »Mesec otroka – Ko bom velik/-a bom …« (v nadaljevanju: pravila) organizator določa pravice, obveznosti in pogoje za sodelovanje v nagradnem natečaju.

KDO LAHKO SODELUJE V nagradnem natečaju lahko sodelujejo učenci od 1. do 9. razreda osnovnih šol, ki v času trajanja nagradnega natečaja posamično ali skupaj kot razred učencev organizatorju preko e-pošte na e-naslov mesecotroka@tsmedia.si, preko spletnega obrazca na mediju Planet Siol.net (http://www.siol.net/trendi/mesec_otroka.aspx) ali z navadno poštno pošiljko na naslov TSmedia, d.o.o. , Cigaletova 15, 1000 Ljubljana. Svoje izdelke na temo Ko bom velik/a, bom ... lahko narišejo, napišejo, pošljejo fotografijo ali videoposnetek, dolg največ 2 minuti.

V nagradnem natečaju poleg učencev, ki sodelujejo posamično ali kot razred učencev, sodelujejo tudi osnovne šole in sicer tako, da sodelujoči ob izdelku navedejo še ime in kraj osnovne šole, ki jo obiskujejo.

Zmagovalci med učenci in/ali razredom učencev, bodo tisti, ki bodo s svojim izdelkom na Planet Siol.net prejeli največ glasov v posamezni triadi. Zmagovalec med učenci (posameznik ali skupina učencev) prejme nagrado, ki je namenjena celotnemu razredu. Zmagovalke med osnovnimi šolami bodo tiste, katere bodo v posamezni triadi s seštevkom vseh glasov učencev iste šole prejele skupno največ glasov.

Zmagovalec v posamezni triadi je lahko:

- POSAMEZNIK, ki je prejel največ glasov za svoj izdelek

ALI

- SKUPINA, ki je skupaj izdelala en izdelek in zanj prejela največ glasov

NAGRADA, ki jo prejme zmagovalec (posameznik ali skupina) je namenjena celotnemu razredu.

S poslanim izdelkom in pripisanimi podatki ter predloženim soglasjem staršev/skrbnika se sodelujoči strinja in soglaša s temi pravili.

V nagradnem natečaju ni dovoljeno sodelovati otrokom oseb, zaposlenih pri organizatorju, ter otrokom ožjih družinskih članov oseb, zaposlenih pri organizatorju, otrokom uporabnikov družinskih bonusov oseb, zaposlenih pri organizatorju in otrokom drugim oseb, ki so vključene v organizacijo nagradnega natečaja.

NAČIN SODELOVANJA IN SOGLASJE STARŠEV/SKRBNIKOV V nagradnem natečaju lahko s svojim izdelkom sodelujejo učenci (posamično ali kot razred učencev) od 1. do 9. razreda osnovne šole, ki v skladu s temi pravili pošljejo izdelek za sodelovanje v tem nagradnem natečaju na naslov organizatorja (preko e-pošte na e-naslov mesecotroka@tsmedia.si, preko spletnega obrazca na mediju Planet Siol.net (http://www.siol.net/trendi/mesec_otroka.aspx) ali z navadno poštno pošiljko na naslov TSmedia, d.o.o., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana) in pravilno pripišejo svoje 1. ime in priimek, 2. razred, 3. datum izdelave izdelka, 4. ime in kraj osnovne šole, ki jo obiskujejo in 5. e-naslov (lahko e-naslov staršev/skrbnikov). Sodelujoči morajo izdelku priložiti soglasje staršev oziroma skrbnikov za sodelovanje v nagradnem natečaju ter za posredovanje in objavo podatkov sodelujočih učencev (ime, priimek, razred, ime in kraj osnovne šole, datum izdelave izdelka in e-naslov) in sicer na obrazcu Soglasje staršev/skrbnikov, ki je sestavni del teh pravil. Izdelki, ki ne bodo vsebovali navedenih podatkov in/ali jim ne bo priloženo soglasje staršev/skrbnikov na predpisanem obrazcu, bodo izločeni iz nagradnega natečaja.

V primeru, da v nagradnem natečaju sodeluje razred učencev, morajo soglasje za sodelovanje v nagradnem natečaju ter za posredovanje in objavo podatkov sodelujočih učencev (ime, priimek, razred, ime osnovne šole, kraj osnovne šole, datum izdelave izdelka in e-naslov), podati starši oziroma skrbniki vseh učencev posameznega razreda, ki sodeluje v nagradnem natečaju. S podpisom obrazca Soglasje staršev/skrbnikov se starši oziroma skrbniki sodelujočih strinjajo s sodelovanjem otroka v nagradnem natečaju, z oddajo njegovega izdelka ter s tem, da se podatki posameznega sodelujočega (ime, priimek, razred, ime osnovne šole, kraj osnovne šole, datum izdelave izdelka in e-naslov) posredujejo organizatorju ter objavijo (brez e-naslova) na mediju Planet Siol.net (www.siol.net), na Facebook in Twitter profilu organizatorja.

V primeru prejema nagrade bodo podatki učencev, prejemnikov nagrade (ime, priimek, razred, ime osnovne šole in kraj osnovne šole) ali razreda učencev, prejemnikov nagrade (razred, ime osnovne šole in kraj osnovne šole) ter nagrajene osnove šole (ime in kraj osnovne šole) objavljeni na mediju Planet Siol.net (www.siol.net), zunanjih digitalnih zaslonih organizatorja ter televiziji Planet TV (na željo zmagovalcev).

Osebni podatki bodo zbrani le za namene izvedbe nagradnega natečaja, identifikacije in obvestila nagrajencev o prejemu nagrad. Osebni podatki ne bodo posredovani tretjim osebam in se ne bodo uporabljali v tržne namene.

GLASOVANJE TER JAVNA OBJAVA IZDELKOV IN AVTORJEV IZDELKOV Vsak izdelek, ki bo organizatorju posredovan v skladu s temi pravili, bo v času trajanja nagradnega natečaja od 4. novembra 2013 do vključno 10. decembra 2013 objavljen na mediju Planet Siol.net (www.siol.net). Ob vsakem izdelku bodo objavljeni naslednji podatki: ime in priimek avtorja, razred, ime osnovne šole, kraj osnovne šole, datum izdelave izdelka (izdelek posameznega učenca) oziroma razred, ime osnovne šole, kraj osnovne šole ter datum izdelave izdelka (izdelek razreda učencev). Za vsak izdelek, ki bo objavljen na mediju Planet Siol.net, bo možno glasovati in se bo na podlagi števila prejetih glasov potegoval za nagrade. Glasovanje bo potekalo le preko medija Planet Siol.net (www.siol.net), kjer bodo objavljeni vsi prispeli izdelki po datumu izdelave izdelka.

Pot do glasovanja in komentiranja na medij Planet Siol.net bo omogočena tudi preko socialnih omrežij (Facebook.com in Twitter.com) in sicer tako, da avtorji posameznih izdelkov na mediju Planet Siol.net (www.siol.net) pod svojim izdelkom kliknejo na »Like« ali »Tweet«. Na ta način se jim bo izdelek avtomatsko prikazal na časovnici in zidu njihovega profila na socialnem omrežju v obliki objave, ki bo vseboval sliko izdelka, opis projekta ter spletno povezavo do medija Planet Siol.net (www.siol.net), kjer bodo uporabniki lahko oddali svoj glas.

Glasuje lahko vsak uporabnik spleta, ki uporablja medij Planet Siol.net (www.siol.net). Uporabniki lahko za isti izdelek glasujejo večkrat - več glasov bo za posamezen izdelek oddanih, več možnosti za zmago ima ta izdelek. Glasovi se beležijo s pomočjo računalniškega sistema in so shranjeni v računalniški bazi.

Zadnjih 5 prispelih del, ki bodo v času trajanja nagradnega natečaja dnevno objavljena na mediju Planet Siol.net (www.siol.net), bodo dnevno objavljena tudi na zunanjih digitalnih zaslonih v trgovskih centrih, v poslovalnicah Pošte Slovenije ter avtobusih LPP. Ob izdelku bo objavljeno tudi (ime in priimek učenca) in/oziroma razred, ime osnovne šole ter kraj osnovne šole, ki jo obiskuje.

NAGRADE, RAZGLASITEV NAGRAJENCEV IN PREVZEM NAGRAD

Nagrade

Skupaj bo podeljenih 6 nagrad, in sicer:

- 3 nagrade, bodo podeljene celotnemu razredu zmagovalca triade (ne glede na to, ali je zmagovalec posameznik ali skupina učencev) z največ zbranimi glasovi v posamezni triadi:

• 1. triada (1. - 3. razred): obisk ranča Kaja & Grom • 2. triada (4. - 6. razred): obisk vodnega mesta Atlantis - Zavarovalnica Triglav • 3. triada (7. - 9. razred): obisk adrenalinskega sankališča Zlodejevo na Rogli • 1. triada (1. - 3. razred): • 2. triada (4. - 6. razred): • 3. triada (7. - 9. razred):

- 3 nagrade (čitalci - interaktivna tabla) bodo podeljene osnovnim šolam, katere bodo v posamezni triadi s seštevkom vseh glasov učencev iste šole prejele skupno največ glasov.

• 1. mesto (1. triada): • 1. mesto (2. triada): • 1. mesto (3. triada):

V primeru, da je ena osnovna šola zmagovalka v dveh ali vseh treh triad, dobi ta osnovna šola le eno nagrado in je s tem zmagovalka le ene tirade in sicer triade, v kateri je prejela največ skupnih glasov. To pomeni, da je zmagovalka druge triade drugouvrščena osnovna šola z največ skupnimi glasovi v drugi triadi, ter zmagovalka tretje triade drugouvrščena osnovna šola z največ skupnimi glasovi v tretji triadi (ali pa je zmagovalka tretje triade tretje uvrščena osnovna šola z največ skupnimi glasovi, v primeru, da sta prvo in drugo uvrščeni osnovni šoli v tretji tiradi že zmagovalki ene od prvih dveh triad).

Primer:

1. triada: 1. mesto: Osnovna šola A (prejela 9.000 glasov) - ZMAGOVALKA 2. mesto: Osnovna šola B (prejela 8.000 glasov) 3. mesto: Osnovna šola C (prejela 7.000 glasov)

2. triada: 1. mesto: Osnovna šola A (prejela 6.000 glasov) 2. mesto: Osnovna šola B (prejela 5.000 glasov) - ZMAGOVALKA 3. mesto: Osnovna šola C (prejela 4.000 glasov)

3. triada: 1. mesto: Osnovna šola A (prejela 3.000 glasov) 2. mesto: Osnovna šola B (prejela 2.000 glasov) 3. mesto: Osnovna šola C (prejela 1.000 glasov) – ZMAGOVALKA

- Zmagovalke med osnovnimi šolami z največ glasovi v triadi:

• 1. mesto (1. triada): Osnovna šola A (prejela 9.000 glasov) • 1. mesto (2. triada): Osnovna šola B (prejela 5.000 glasov) • 1. mesto (3. triada): Osnovna šola C (prejela 1.000 glasov)

Razglasitev in objava nagrajencev Razglasitev končnih rezultatov glasovanja bo 11. decembra 2013 ob 10. uri v prostorih organizatorja. Razglasitev ne bo javna. O razglasitvi zmagovalcev nagradnega natečaja se vodi zapisnik, ki vsebuje podatke o: datumu, uri in kraju razglasitve zmagovalcev natečaja, navzočih osebah, poteku razglasitve, nagrajencih ter uri zaključka razglasitve nagradnega natečaja. Zapisnik podpišejo vsi člani komisije. Razglasitev zmagovalcev je dokončna in nanjo ni možna pritožba.

Seznam nagrajencev bo objavljen istega dne, to je 11. decembra 2013, na mediju Planet Siol.net (www.siol.net), na Facebook ter Twitter profilu organizatorja, zunanjih digitalnih zaslonih ter Planet TV (na željo zmagovalcev).

Nagrajenci bodo o nagradi in načinu izrabe nagrade obveščeni po pošti, e-pošti najkasneje v osmih dneh po zaključku nagradnega natečaja. Nagrajenci se morajo na obvestilo odzvati v roku, navedenem v pošti, e-pošti oziroma po telefonu. V primeru, da se v tem roku ne odzovejo, izgubijo pravico do nagrade in nagrada zapade.

Fotografije nagrad so simbolične, nagrajenci bodo nagrade prevzeli na sedežu organizatorja ali na šoli ali drugem dogovorjenem kraju.

Za izvedbo nagradnega natečaja in nadzor nad njegovim potekom ter glasovanjem za prispele izdelke skrbi komisija v sestavi treh članov, ki so predstavniki organizatorja. Komisije bo bdela nad tem, da posameznik ne bo kršil pravil in bo v primeru pridobivanja nepravilnih glasov ali ugotovitve drugih kršitev pogojev sodelujočega diskvalificirala. Nadzor nad glasovanjem za prispele izdelke bo potekal ves čas trajanja nagradnega natečaja.

Nagrade in plačilo davkov V skladu z veljavno zakonodajo so darila, prejeta v nagradnih natečajih, predmet obdavčitve, v kolikor vrednost nagrade presega 42 EUR (z DDV).

Nagrajenec (razred učencev) mora za prevzem nagrade organizatorju predložiti: • ime in priimek, • naslov stalnega prebivališča.

Nagrajena osnovna šola mora za prevzem nagrade podpisati Izjavo o prevzemu nagrade ter organizatorju predložiti: • ime oz. naziv, • naslov, • davčno št. oz ID za DDV.

Če je nagrajenec mladoletna oseba, morajo starši oziroma zakoniti zastopniki pisno odobriti prevzem nagrade.

Vrednost nagrad je izražena v maloprodajni vrednosti. Od navedene vrednosti bo organizator za nagrajence v skladu z veljavnimi predpisi odvedel akontacijo dohodnine (za fizične osebe) v kolikor nagrada preseže 42 EUR (z DDV). Ob prevzemu nagrade nagrajena osnovna šola podpiše Izjavo o prevzemu nagrade in s tem nima nobenih drugih obveznosti do organizatorja. Vse morebitne davčne obveznosti v zvezi z nagrado bo odvedel organizator nagradnega natečaja.

Če nagrajenec v 30 dneh po razglasitvi ne prevzame nagrade, izgubi pravico do nje brez pravice do kakršnegakoli drugega ali drugačnega nadomestila. Nagrade ni mogoče zamenjati za gotovino ali drugo nagrado, denarno izplačilo nagrade ni mogoče, niti je ni mogoče prenesti na tretjo osebo.

Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da ne podeli nagrade, če: • se pojavi dvom o istovetnosti podatkov, • se ugotovi, da je udeleženec v igri sodeloval v nasprotju s temi pravili nagradnega natečaja

ZASEBNOST IN VARSTVO PODATKOV Organizator nagradne igre se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki ravnal skrbno in v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre. Organizator bo uporabljal posredovane podatke izključno v namen, kot je razvidno in opisano v teh pravilih. Sodelujoči v nagradni igri lahko od organizatorja kadarkoli zahteva pregled, dopolnitev, popravek ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z zakonom, in sicer pisno na naslov organizatorja.

Organizator nagradnega natečaja hrani dokumentacijo v zvezi z organizacijo in izvedbo nagradnega natečaja na naslednji način: • vse podatke nagrajencev, vključno z njegovo davčno številko, hrani na ustrezen način še eno leto oziroma v skladu z Zakonom o dohodnini, • ime nagrajencev ne bo uporabljeno v nikakršne druge namene.

Po poteku zgoraj navedenih rokov organizator podatke v elektronski obliki ustrezno trajno izbriše.

OSTALO Za vsa vprašanja, ki se lahko pojavijo v zvezi z nagradnim natečajem in niso urejena s temi pravili, daje ustrezna tolmačenja komisija.

Odločitev komisije o vseh vprašanjih v zvezi s tem nagradnim natečajem ter z njim povezanimi pravili je dokončna, velja za vse udeležence in nanjo ni mogoča pritožba.

Organizator nagradne igre ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi jo utrpel sodelujoči, do katere bi prišlo zaradi tehničnih težav pri operaterju omrežja ali na omrežjih pogodbenih partnerjev organizatorja oziroma zaradi napak pri internetnih povezavah ali neprispelega izdelka preko navadne poštne pošiljke do organizatorja nagradne igre. Organizator nagradne igre in ponudnik poti glasovanja nista odgovorna za nepravilno delovanje storitve, ki je posledica napačne uporabe in neznanja uporabnika.

Sodelujočim v nagradnem natečaju sta zagotovljeni podpora in pomoč na elektronskem naslovu mesecotroka@tsmedia.si in telefonski številki 01 513 84 31.

Organizator nagradne igre lahko v vsakem trenutku popolnoma spremeni zasnovo nagradne igre, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki, ki so na strani javnosti. Organizator bo na primeren način in na primernem mestu udeležence obvestil o vsakršni spremembi oziroma dopolnitvi teh pravil.

Pravila nagradne igre so dostopna na mediju Planet Siol.net (www.siol.net) in na www.tsmedia.si.

TSmedia d.o.o.

Ljubljana, 8.10.2013

Ne spreglejte