Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2012,
12.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 26. 6. 2012, 12.12

8 let

PRELISTANO: Skrivnosti javnega nastopanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Priročnik za vsakogar, kot pravi podnaslov, je res knjiga, v kateri bo prav vsakdo našel koristen nasvet za svoj nastop - pa naj bo razgovor za službo, predavanje, intervju ali krizno komuniciranje.

Avtorica: mag. Andreja Jernejčič Založnik: Planet GV, 2012 Cena: 45 evrov

Pozabite na strah pred javnim nastopanjem in s svojim samozavestnim, jasnim in sporočilnim nastopom očarajte poslušalce. Priročnik Skrivnosti javnega nastopanja je odličen vodnik, ki vam bo pri tem pomagal. Izkušnje iz prve roke štejejo največ in Andreja Jernejčič, direktorica podjetja za svetovanje in izobraževanje, specializiranega za pomoč pri sodelovanju z mediji, nastopanju in komunikaciji, je prava oseba, da jih deli. Svoje dolgoletne izkušnje iz novinarstva, urednikovanja, odnosov z javnostmi in menedžerstva je spletla v celovit priročnik, v katerem bo prav vsak bralec našel koristno informacijo zase.

Jernejčičeva v knjigi predstavi osnovna načela učinkovitega javnega nastopa, opozori na pomembnost nebesedne komunikacije, govorne komunikacije in moči predpriprave, poglavje nameni komuniciranju z novinarji, dobršen del priročnika pa posveti primerom odzivanja na različne javne nastope, kot so nastop na televiziji, radiu, v novih medijih (družabna omrežja in spletna mesta) in na novinarski konferenci, govor, nastop na konferenci, predavanje v izobraževalnih ustanovah, razgovor za službo in nastop pred stranko, ne pozabi niti na formule uspešne predstavitve.

Zelo pregledno strukturiran "učbenik" javnega nastopanja sestavljajo preizkušeni teoretični napotki za izboljšanje javnega nastopa, podkrepljeni s številnimi primeri iz prakse, ki jih dopolnjujejo še zgovorne fotografije. Najpomembnejši poudarki zapisanega so grafično in barvno ločeni, tako da kot rdeča nit vodijo skozi knjigo. Avtorica je v knjigo vpletla tudi intervjuje z uveljavljenimi Slovenci – dr. Danilo Türk, prof. dr. Andrej Vizjak, Helena Blagne Zaman, Janez Škrabec, Petra Kerčmar, Denis Avdić, Simona Toplak, Zoran Janković, mag. Dejan Turk, Milana Lah, Matjaž Zadravec, Jasna Kuljaj, Nejc Simšič, Boštjan Romih –, ki iz prve roke razkrivajo svoje izkušnje z nastopanjem in drobne skrivnosti, ki so jih pripeljale do piedestala dobrih govorcev, ki se znajdejo v vsakršnih okoliščinah.

Ne spreglejte