SiolNET. Trendi Kultura
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Megalomanski nagrobniki ruskih mafijcev (foto)

1

termometer

Devetdeseta so bila v Rusiji obdobje ekscesa in mafijskih vojn za ohranjanje bogastva. O spopadih in mafijskih žrtvah danes pričajo ogromni nagrobni kamni, ki jih je fotografiral Denis Tarasov.

Fotograf Denis Tarasov se je odločil, da bo s serijo fotografij ovekovečil razkošne nagrobne kamne, ki jih je našel v večjih ruskih, beloruskih in ukrajinskih mestih. Ti so praviloma zgoščeni na določenih delih pokopališč, ki danes delujejo kot posebna VIP-mesta za umrle. Medtem ko večina megalomanskih nagrobnikov pripada članom ruske mafije, so tradicijo tovrstnih nagrobnikov prevzeli tako romske in armenske družine kot nekateri drugi premožni posamezniki. Nagrobniki merijo tudi do tri metre v višino.

Tarasov je na svojih fotografijah tako ovekovečil podobe, iz katerih lahko sklepamo, na kakšen način so si mafijci želeli, da si jih zapomnijo drugi: po dragih avtomobilih, uživanju prestižnega alkohola ali usnjenih brezrokavnikih. Njegova serija Essence tako upodablja bizaren fenomen moderne kulture, ki slavi bogastvo tudi po smrti.

Fotografije so trenutno na ogled v galeriji Saatchi kot del razstave Body Language, v okviru katere razstavlja 19 obetavnih umetnikov z vsega sveta. Razstava bo v Londonu na ogled do 16. marca 2014.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin