SiolNET. Trendi Kultura
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Biografija vizionarja Steva Jobsa tudi v slovenščini

2

termometer

Na prodajne police izbranih knjigarn prihaja slovenski prevod biografije lani preminulega Stevea Jobsa. Knjigo je v sodelovanju z Jobsom napisal urednik in publicist Walter Isaacson.

Jobs je kot ustanovitelj in idejni oče tehnološkega podjetja Apple ustvaril kultne blagovne znamke, ki poleg tehnološke dovršenosti privabljajo tudi s svojo estetiko. Jobs je kot nadarjen mislec, močna ustvarjalna osebnost in modna ikona informacijske dobe brezkompromisno in z zanosom sledil svojim idejam ter povzročil revolucijo v šestih industrijah: na področju osebnih računalnikov, risanih filmov, glasbe, telefonov, tabličnih računalnikov in digitalnega založništva.

"Sinonim inovativnosti in vizije" Kljub gospodarski in svoji osebni krizi je dosegel, da je "zagrizeno jabolko" postalo sinonim inovativnosti in vizije, so zapisali pri založbi Učila International, ki je že v nekaj mesecih po izidu poskrbela za slovenski prevod. A kdo je bil ta mojster javnega nastopanja in predstavitev? Kaj ga je gnalo? Svoje spomine in izkušnje je zaupal biografu Walterju Isaacsonu, ki je opravil več kot 40 avtoriziranih razgovorov z njim - pa tudi z več kot 100 člani družine, prijatelji, nasprotniki, tekmeci in sodelavci.

Jobs v Isaacsonovi biografiji odkrito in včasih brutalno spregovori o ljudeh, s katerimi je delal in s katerimi je tekmoval. Tudi oni ponudijo neolepšan pogled na njegove strasti, demone, stremljenje po popolnosti, hotenja, umetniški čut, predrznost in obsedeno željo po nadzoru, ki so oblikovali njegov pristop k delu in močno vplivali na inovativne izdelke.

Biografija je po svetu dosegla izjemen prodajni uspeh Zgradil je podjetje, v katerem je domišljijo združil z izjemnimi tehnološkimi dosežki. Njegova zgodba, podana v pričujočem življenjepisu, je polna lekcij o iznajdbah, značaju, vrednotah in vodstvu. Kot je povedala direktorica založništva pri založbi Učila International Mojca Benedičič, je biografija po svetu dosegla izjemen prodajni uspeh. Med drugim je bila - kljub temu, da je izšla konec oktobra lani - najbolj prodajana poslovna knjiga v Veliki Britaniji v lanskem letu.

Prva naklada slovenske izdaje knjige, ki so jo prevedli Samo Kuščer, Matej Frece in Urška Pajer, je 1000 izvodov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin