Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 11. 2011,
7.25

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 30. 11. 2011, 7.25

8 let, 5 mesecev

Pri Michelinu Japonska še naprej pometa s konkurenco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V torek je izšel novi Michelinov vodnik za območje Tokia, ki je Japoncem dodelil še nekaj dodatnih zvezdic in jih utrdil na prvem mestu lestvice držav z najboljšimi restavracijami.

Že sredi oktobra je izšel Michelinov vodnik za zahodno Japonsko oziroma mesta Kjoto, Osaka, Kobe in Nara. V njem so se restavracijam s tremi zvezdicami pridružile tri nove, s čimer se je število "trizvezdičnih" restavracij na Japonskem povišalo na 29. Dodatno pa je to število zvišal novi vodnik za področje Tokia (ob japonski prestolnici vključuje še Jokohamo in Šonan), ki je izšel v torek. Tudi v njem so tri novinke v kategoriji treh zvezdic, kar pomeni rekordno zbirko najboljših restavracij po izboru Michelinovih ocenjevalcev.

Japonska tako še naprej ostaja vodilna kulinarična sila, ki je nekoč nedotakljiva Francija ne dohaja več. Francozi so namreč v zadnjem vodniku (novi vodnik za Francijo še ni izšel) zbrali 26 restavracij s tremi zvezdicami, med posameznimi mesti pa po številu najboljših Tokio vodi že peto leto zapored.

Ne spreglejte