Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 5. 2017,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

kava festival

Nedelja, 14. 5. 2017, 6.00

6 let, 6 mesecev

Obiščite Vrhniko in festival kave

Oglasno sporočilo

Potopite se v bogati svet poživljajoče, dišeče in aromatične kave ter obiščite najbolj kavno prireditev v Sloveniji. V soboto, 20. maja 2017, bo na Vrhniki dišalo po kavi in kavnih dobrotah vseh vrst.

V soboto, 20. maja, bo na Vrhniki med 9. in 17. uro potekal festival, ki bo v celoti posvečen kavi. | Foto: V soboto, 20. maja, bo na Vrhniki med 9. in 17. uro potekal festival, ki bo v celoti posvečen kavi.

Na 2. Festivalu kave Vrhnika boste lahko kavoljubci in kavopivci okušali sveže kave različnih slovenskih ponudnikov, tudi vrhniške lokalne butične pražarnice Escobar. Ne bodo manjkali niti cold brew, kavni koktajli in likerji, kavne sladice in minjoni, kavno pivo ter druga presenečenja. Kava bo glavno vodilo dogodka, vsi zbrani ponudniki pa bodo na tak ali drugačen način povezani s tem oboževanim črnim napitkom. Na sprehodu med stojnicami boste lahko zase ali svoje najbližje kupili darila. Morda nakit, spretno oblikovan z motivom kavnih zrn, ali pa džezvico iz emajla, da bo kuhanje jutranje kavice še prijetnejše.

2. Festival kave Vrhnika bo postregel z mnogimi kavnimi dobrotami. Bi pokusili Cankarjeve 'cake popse'? | Foto: 2. Festival kave Vrhnika bo postregel z mnogimi kavnimi dobrotami. Bi pokusili Cankarjeve 'cake popse'?

Celodnevno dogajanje bo potekalo v parku pred Cankarjevim domom Vrhnika. Razveseljeval vas bo raznovrsten kavni program in možna bo udeležba na različnih strokovnih delavnicah, tudi cuppingu – okušanju vrhunskih kav s poreklom. Svoje najmlajše boste lahko prepustili zabavi v otroškem kotičku. Kino Vrhnika bo na velikem platnu zavrtel Zgodbo o kavi (A Film About Coffee) in druge krajše filme, skodelico kave pa boste lahko spili tudi ob igranju družabnih iger.

Na Vrhniki boste 20. maja spoznali različne okuse in načine priprave kave ter uživali v slastnih kavnih dobrotah. | Foto: Na Vrhniki boste 20. maja spoznali različne okuse in načine priprave kave ter uživali v slastnih kavnih dobrotah.
Kave torej ne bo manjkalo, razveselili pa se boste še slastnih vrhniških štrukljev in Cankarjevih piškotov, ki jih ob obisku Vrhnike preprosto morate pokusiti. Celoten program in ponudnike kave na festivalu najdete na spletni strani Visit Vrhnika. Na strani lahko odkrijete zgodbo Cankarjevega mesta, ki vas vabi, da ga 20. maja obiščete in uživate ob popolni skodelici kave.

2. Festival kave Vrhnika se bo odvil v soboto, 20. maja, med 9. in 17. uro. Potekal bo v prijetnem parku pri Cankarjevem domu Vrhnika, v primeru slabega vremena pa boste lahko v kavi uživali pod velikim šotorom.

Vstop na festival je prost.

 

Ne spreglejte