SiolNET. Trendi Kulinarika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Deset najbolj čudaških kuharskih knjig

3

termometer

V poplavi kuharskih knjig z jedmi z vsega sveta in zvezdniškimi avtorji se včasih najdejo tudi takšne, ki nikoli ne bodo prodajne uspešnice in se to niti ne trudijo postati.

Če radi preizkušate nove jedi in nimate preveč občutljivega želodca, lahko preizkusite katerega od receptov iz spodaj zbranih kuharskih knjig. Čeprav se pri nekaterih zdi, da so zgolj šala, gre za dejanske knjige, ki so dostopne v največji spletni knjigarni Amazon.

Prehrana astronavtov ̶ The Astronaut's Cookbook: Tales, Recipes, and More

Charles Bourland in Gregory Vogt sta v tej "vesoljski kuharici" zbrala jedi, ki jih jedo astronavti v vesolju, in recepte, kako te jedi pripraviti na domačem planetu. Ob tem je knjiga tudi pregled skozi zgodovino vesoljskih poletov in polna zanimivosti o prehranjevanju v breztežnostnem prostoru. Čeprav marsikdo misli, da je prehrana astronavtov enolična, pregled poglavij v knjigi pravi drugače. Razdeljena je v poglavja: predjedi, pijače, kruh in tortilje, piškoti, sendviči, sladice, glavne jedi, juhe in solate, zelenjava in prehrana astronavtov v prihodnosti.

Kuhanje "golazni" ̶ Critter Cuisine

Tiste najbolj varčne bodo zagotovo zanimali recepti, katerih glavne sestavine lahko najdemo na dvoriščih, po vlažnih kleteh in zaprašenih podstrešjih. Glavne vloge v jedeh iz te knjige namreč zasedajo žuželke, glodavci in dvoživke.

Povožene živali v loncu ̶ The Original Road Kill Cookbook

Še ena kuharica za vse, ki bi radi prihranili oziroma nočejo ničesar zavreči. V njej lahko namreč najdejo navodila, kako pripraviti povožene živali, na katere naletijo ob cesti.

Kuhanje na avtomobilskem motorju ̶ Manifold Destiny: The One! The Only! Guide to Cooking on Your Car Engine!

Tudi ta knjiga pripomore pri varčevanju, a tokrat ne s hrano, temveč z energijo in časom. V njej so zbrani recepti za kuhanje s toploto avtomobilskega motorja – skupni imenovalec receptov je aluminijasta folija, v katero damo jed in jo položimo čim bližje motorju, njegova toplota pa bo hrano kuhala, medtem ko se peljemo.

Najljubše jedi Harryja Potterja ̶ The Unofficial Harry Potter Cookbook

Če ste kar požirali knjige o Harryju Potterju in se ob tem spraševali, kakšnega okusa so jedi, ki so v njih omenjene, je ta kuharica prava za vas. V njej lahko najdete recept za najljubšo Harryjevo sladico, čebulno juho gospe Weasley in številne druge.

Za krvosese ̶ The Dracula Cookbook of Blood

Če ste kar požirali knjige o Harryju Potterju in se ob tem spraševali, kakšnega okusa so jedi, ki so v njih omenjene, je ta kuharica prava za vas. V njej lahko najdete recept za najljubšo Harryjevo sladico, čebulno juho gospe Weasley in številne druge.

Za krvosese ̶ The Dracula Cookbook of Blood

Zanimiva knjiga s kuharskimi recepti in nasveti za življenje v razmerah, ki nas bodo slej ko prej doletele. V svetu brez zalog nafte bo treba namreč najti nove načine za shranjevanje in transport živil in pripravljenih jedi.

Ubijalski recepti ̶ Cooking to Kill: The Poison Cookbook

Preizkušanja receptov iz te kuharice vam ne priporočamo, je pa knjiga, v katerim med drugim najdemo recept za kuhano taščo, zanimiva popestritev kuharske knjižne police.

Žužki na 33 načinov ̶ Eat-a-bug Cookbook

Marsikje po svetu so žuželke zelo priljubljena jed in znano je, da so zelo bogate z beljakovinami. Recepti za žuželčje jedi so v poglavja razdeljeni po vrsti žuželk, ki jih želimo pripraviti, ob tem pa so v knjigi zapisani tudi številni zanimivi podatki, kot ti, da so črički bogati s kalcijem, da je v termitih ogromno železa ter da imajo ščurki okus po škampih.

Za nekatere domača žival, za druge hrana ̶ The Iguana Cookbook

Legvani, sicer priljubljeni domači ljubljenčki, so na Floridi postali prava nadloga. Naveličani lastniki so namreč številne kuščarje spustili na prostost, tam pa so se razmnožili in začeli ogrožati avtohtone živali. Avtor knjige, sicer lovec na legvane, je s filozofijo "če nekaj ubiješ, to tudi pojej" sestavil zbirko receptov, v katerih je glavna sestavina prav ta veliki kuščar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin