Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 11. 2011,
8.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ameriške glasbene nagrade

Ponedeljek, 21. 11. 2011, 8.55

8 let

Taylor Swift že drugič okronana za izvajalko leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na podelitvah včerajšnjih ameriških glasbenih nagrad je slavila Taylor Swift, ki je v celotnem večeru prejela tri nagrade, med njimi je najpomembnejša prav nagrada za izvajalko leta.

Komaj 21-letna Taylor Swift je premagala vse večje tekmice, praznih rok so tako ostale Adele, Lady Gaga in Katy Perry. "To je noro," je povedala country pevka, ko se je povzpela na oder in prejela nagrado. Swiftova je sicer zmagala v vseh treh kategorijah, v katerih je bila nominirana, nagrado za izvajalko pa je prejela že drugič. "Sama sem napisala vse pesmi na albumu, zato sem zelo počaščena, ker sem prejela to nagrado. To mi veliko pomeni," je še povedala Taylor Swift, ki navdušuje z albumom Speak Now, za katerega je prejela tudi nagrado za najbolj priljubljen country album.

Enako število nagrad je prejela tudi britanska pevka Adele, ki pa se zaradi nedavne operacije grla prireditve ni udeležila. Prejela je nagrado za najboljšo pop in rock izvajalko, za najboljšo soul in r'n'b izvajalko in za najboljši pop in rock album. Z dvema nagradama pa so okronali tudi pevko Nicki Minaj, ki je prejela nagradi za najboljšo rap/hip hop izvajalko in za najbolj priljubljen rap/hip hop album.

Na odru so nastopili številni zvezdniki

Gledališče Nokia, v katerem je potekala prireditev, je oživelo, ko so bili na vrsti številni glasbeni nastopi. Med 17 nastopajočimi sta bila tudi Justin Bieber, ki je navdušil s svojo božično uspešnico Under the Mistletoe, Kelly Clarkson pa je v čudoviti rdeči obleki zapela pesem Mr. Know It All. Jennifer Lopez je zapela pesmi Papi in On the Floor skupaj z raperjem Pitbullom, ki si ga je pozneje sposodil tudi njen bivši mož Marc Anthony za njuno pesem Rain Over Me. Lopezova pa je na oder stopila še drugič, saj se je pridružila pevcu Will.I.Am-u pri pesmi Hard.

Chris Brown je najprej občinstvo razgrel s pesmijo All Back, ko so se mu na odru pridružili še plesalci, pa je z njimi zaplesal tudi na pesem Say It With Me. Nagrajena skupina Maroon 5 je skupaj s Christino Aguilero zapela njihovo uspešnico Moves Like Jagger, nastopil pa je tudi dvojec LMFAO, na odru pa sta se jima pridružila še Justin Bieber in David Hasselhof. Dvojec se je na koncu pesmi slekel vse do spodnjic,ki so podobne tistim iz videospota dvojca za pesem Sexy And I Know It.

Ne spreglejte