Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2009,
9.57

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 7. 2009, 9.57

8 let, 3 mesece

MareziJazz prvič v živo preko spleta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ta petek in soboto si lahko na www.siol.net ogledate neposredni prenos edinega festivala big bandov v Sloveniji, ki bo letos potekal že petič zapored.

MareziJazz, edini festival big bandov v Sloveniji, bo letos potekal že peto leto zapored. Ena glavnih novosti letošnjega festivala je prenos celotnega koncertnega dogajanja v živo preko spleta. Festival bo ta petek, 3., in soboto, 4. julija v Marezigah nad Koprom. Organizira ga Marežgansko mladinsko društvo. Vsi tisti, željni jazz melodij, ki se festivala ne boste mogli udeležiti, si lahko prenose koncertov izvrstnih slovenskih big bandov in spremljajočih glasbenih skupin letos prvič ogledatei preko svetovnega spleta na portalu siol.net in na spletni strani organizatorja festivala.

MareziJazz je prvenstveno namenjen predstavitvi big bandov in je v svoji kratki petletni zgodovini naletel na pozitivne odzive tako s strani glasbenikov kot tudi jazz navdušencev v širši slovenski okolici in zamejstvu. To dokazuje tudi želja novih big bandov po njihovem sodelovanju, saj je dvodnevni dogodek odlična priložnost za medsebojno druženje ter izmenjavo izkušenj glasbenikov in dirigentov povabljenih big bandov.

Nastopajoči: Letos se bo predstavilo 14 glasbenih skupin:

Petek, 3. julij

Big Band Hrošči Big Band Cerknica – BBC Big Band Vrhnika Big Band DOM Big Band Šentjur Extra Band Duo Swing4strings Trio ONI

Sobota, 4. julij

Špičikuc Orchestra Jazz Punt Big Band Big Band Krško Wonderbrass Big Band Robert Vatovec Big Band s kvartetom 7 plus The Key

Organizatorji pri izvedbi prireditve ostajajo zvesti prvotnemu namenu: lokalnim poslušalcem in drugim obiskovalcem želijo ponuditi kakovosten glasbeni vikend z izvrstnimi izvajalci, priznanimi tako doma kot v tujini. Prav tako pa stremijo k temu, da bi MareziJazz postal tradicionalen poletni dogodek na obali in s tem pripomogel k večji poslušanosti big bandovske glasbe pri nas.

Jure Drobnjak, predsednik društva, je nad pripravami zadovoljen: "Peta obletnica festivala nam predstavlja dokaz, da se s trudom sanje da uresničiti. Nismo si predstavljali, da bo skromna želja po širjenju big bandovske kulture na naših tleh v tako kratkem času postala velik in priljubljen dogodek. To nas veseli in daje novih moči za nadaljnje podvige."

Obisk obeh večerov dobre glasbe je brezplačen. Pričetek nastopov je oba dneva ob 19. uri.

Ne spreglejte