Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 5. 2013,
15.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 24. 5. 2013, 15.44

8 let

Srečna mladina praznuje 20-letnico delovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Člani zasedbe Srečna mladina bodo v soboto svoj 20. rojstni dan slavili s koncertom v SiTi Teatru BTC.

Skupina bo odigrala skladbe z vseh svojih šestih studijskih albumov, v program pa bo vključila tudi utrinke z novega albuma Navajeni na šok, ki je nastal v okviru istoimenske kabaret predstave v sodelovanju s ŠODR teatrom.

Sedmi album zasedbe vključuje 12 avtorskih skladb. Kot je povedal kitarist in pevec skupine Vladimir Mihajlovič, glasba na albumu "stoji" tudi sama in ni narejena zgolj kot podpornik predstave: "Gre za glasbo, ki lahko živi tudi brez gledališča." Fantje so se pri ustvarjanju zgledovali predvsem po glasbi iz 70. let in uporabili kar nekaj produkcijskih prijemov iz tistega časa ter upoštevali načelo takšno glasbo, ki jo imamo danes, bi naredili takrat, če bi imeli znanje in tehnologijo.

Prvi singel z omenjene plošče z naslovom Kdo smo je nastal v sodelovanju s članom ŠODR teatra Matevžem Brecljem, ki se v njem predstavlja kot solist.

Na ekskluzivnem sobotnem retrospektivnem koncertu bodo nastopili tudi ključni nekdanji člani zasedbe: Tomislav Demšer, Dado Sheik, Tim Kostrevc in Jure Pohleven. Kot posebni gostje se jim bodo na odru pridružili še člani gledališča ŠODR teater. "Zelo veliko nam pomeni, da smo imeli možnost spoznavati umetnost ob boku velikih, za naše dojemanje zelo pomembnih ljudi na področju kulture," so v sporočilu za javnost hvaležnost izrazili člani zasedbe.

Srečna mladina je začela delovati leta 1993. Tedaj so se fantje posvetili predvsem punku, tudi ime so povzeli po skladbi priljubljenega slovenskega punk banda Niet. Člani zasedbe, ki se je večkrat prevetrila, so nato skozi leta razvijali in ustvarili svojevrsten zvok. Danes zasedbo poleg Mihajloviča sestavljajo še Andrej Zavašnik (bobni, tolkala, vokal), Peter Dekleva (kitara, vokal) in Gašper Gantar (bas, vokal).

V 20. letih delovanja je Srečna mladina sodelovala pri številnih kompilacijah ter odigrala veliko koncertov tako po Sloveniji kot tudi po drugih, predvsem vzhodnoevropskih državah. Njena glasba je vključena v številne filme in gledališke produkcije.

"Zagotovo se bomo še naprej lotevali najrazličnejših projektov, ki nam predstavljajo izziv," je o prihodnosti zasedbe Srečna mladina povedal Mihajlovič.

Ne spreglejte