Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 8. 2014,
9.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

The Beatles

Ponedeljek, 4. 8. 2014, 9.02

8 let

So to res najbolj čudna besedila v pop glasbi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Britanska anketa med dva tisoč ljubitelji in ljubiteljicami glasbe je pokazala, da najbolj nesmiselna besedila pišejo The Killers, izjema pa niso niti Beatli ali Michael Jackson.

"Ali smo človeški ali smo plesalec?" je refren, ki je po mnenju anketirancev in anketirank najbolj čudaško besedilo vseh časov. Besedilo iz skladbe Human, ki so jo med drugim tudi na hipodromu v ljubljanskih Stožicah igrali The Killers, se je namreč uvrstilo na prvo mesto lestvice, ki so jo sestavili pri podjetju Blinkbox, med pisci najbolj nenavadnih besedil pa so se znašli tudi Beatli.

Ti so na drugem mestu s skladbo I Am The Walrus, v kateri je anketirance in anketiranke zmotilo besedilo: "I am the eggman, they are the eggmen, I am the walrus, goo goo g’joob," ("Jaz sem človek jajce, oni so ljudje jajca, jaz sem mrož …"), na tretjem pa je Michael Jackson s skladbo Earth Song in besedilom: "Kaj pa sloni, smo izgubili njihovo zaupanje?"

Na četrtem mestu se je znašel Lionel Richie s skladbo All Night Long in neprevedljivo uganko "Tom bo li de se de moi ya, yeah jambo jambo", na petem pa Carly Rae Jepsen. Ljudi, ki so sodelovali v anketi, je zmotila njena ugotovitev, da je izbranca precej pogrešala, preden se je znašel v njenem življenju, čeprav je skladb na to temo kar precej.

Lestvica čudaških besedil seveda ne bi bila popolna brez Black Eyed Peas in njihove Boom Boom Pow, kjer bi verjetno lahko naključno izbrali katerikoli del besedila, ter Duran Duran in skladbe The Reflex ("Refleks je edinec, ki čaka v parku"). Nekdanji duo Georgea Michaela Wham! se je na lestvico uvrstil na osmo mesto s skladbo Club Tropicana in besedilom, da je v klubu Tropicana vse zastonj, le morje manjka.

Lestvico končuje Taylor Swift s skladbo Love Story ("Ker ti si bil Romeo, jaz pa rdeča črka, in moj očka je rekel, naj se držim stran od Julije") in skupina Oasis s skladbo Champagne Supernova ("Počasna hoja po hodniku, hitreje kot topovska krogla"). Čeprav so besedila na lestvici zelo zmedena, pa smo prepričani, da bi se v naboru popularne glasbe našlo še kar nekaj besedilnih ugank, da ne omenjamo slovenske zakladnice.

Ne spreglejte