Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 2. 2012,
9.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 29. 2. 2012, 9.11

8 let

Pol stoletja Bonda na razstavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bondove napravice, pripomočki za snemanje in avtomobili bodo poleti razstavljeni v londonskem Barbicanu. Razstava Designing 007: 50 Years of Bond Style bo na ogled od 4. julija do 5. septembra.

Julija se vrača najpriljubljenejši britanski tajni agent, tokrat z razstavo, ki bo počastila pol stoletja filmske ikone. Izdelki, ki so pustili pečat v filmih o Jamesu Bondu, bodo na ogled v londonskem kulturnem centru Barbican, kjer je bil tudi sedež obveščevalne agencije MI6 v filmu Kvantum sočutja iz leta 2008.

Razstava prinaša pol stoletja elektronskih napravic, snemalnih pripomočkov, kostumov in avtomobilov, na ogled bodo tudi osnutki, skice in modelčki za vse izdelke, ki so služili agentu 007. "To je še nikoli videni Bond. Predstavljamo ves obseg oblikovanja v Bondovih filmih, česa takega še ni bilo," je za The Guardian povedala kuratorka razstave in modna zgodovinarka Bronwyn Cosgrave, ki se je s pripravo razstave ukvarjala pretekli dve leti. Imela je popoln dostop do Bondovih arhivov v severnem Londonu. Obiskovalci bodo spoznali vse, od "drobovja" filma Dr. No do najnovejšega, še nedokončanega Skyfalla, ki bo premiero doživel 26. oktobra. Takrat bo razstava na svoji tri leta dolgi turneji že odpotovala v Toronto.

Hkrati s to razstavo pa je v Hampshiru na ogled še ena, posvečena samo Bondovim avtomobilom. Kuratorka je prepričana, da se bosta ta dva dogodka lahko dobro dopolnjevala. Razstava bo tudi dober spremljevalni dogodek ob poletnih olimpijskih igrah.

"Pri nas bo samo nekaj avtomobilov, saj ne moreš prikazati Bonda brez Astona Martina DB5. Predstavili bomo še čoln, snežno vozilo, ne bomo se poglabljali v druge jeklene konjičke," je povedala Cosgravova.

Dobro bo poskrbljeno za modne navdušence, saj bodo prikazali kostume priznanih oblikovalcev od Givenchyja do Toma Forda, tudi Craigov plavalni kostum bo med njimi. Izgubljene kostume bo izdelala kostumografka Lindy Hemming.

Ne spreglejte