Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 4. 2012,
16.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 15. 4. 2012, 16.00

8 let

Coachella: na odru in pod njim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V mestu večnega sonca, kalifornijskem Indigu, se ta konec tedna odvija Coachella, festival glasbe in zabave, ki vsako leto v šestih dneh privabi skoraj 100 tisoč ljudi.

Coachella pravzaprav skupno traja kar šest dni, odvija pa se dva konca tedna v aprilu. Zgodovina enega najbolj priljubljenih in hkrati tudi najbolj kultnih glasbenih festivalov sveta sega v leto 1999, ko se je festival glasbe in umetnosti prvič naselil na zapuščeno območje Empire Polo Club v bližini kalifornijskega mesteca Indigo. Festival, ki poleg najbolj vročih imen alternativnega rocka in elektronike, glasbenih in zabave željnih navdušencev v dolino privabi tudi številne zvezdnike, dnevno obišče skoraj 100 tisoč ljudi.

Čeprav vsako leto medije preplavljajo najbolj značilne podobe Coachelle – zagorela telesa, raztrgane kratke hlače in kopalke, palme in od sonca ožgana trava – pa obiskovalce kdaj zmoti tudi dež. Tako je tudi letos, a zdi se, da glasbenih navdušencev slabo vreme ne zaustavi. V dežju se pokaže tudi obvezna oprema vsakega izkušenega obiskovalca festivalov – škornji in pelerina.

Pestro pa ni le pod odrom, ampak tudi na njem. Prvi konec tedna so na različnih odrih, posejanih po prostranem prizorišču, med drugim zaigrali tudi The Vaccines, The Black Keys, Swedish House Mafia, Joe Cocker, Arctic Monkeys, Pulp, The Black Angels, Kaiser Chiefs, Kasabian, David Guetta, Bon Iver in Radioehad.

Nedeljski spored bodo zapolnili Lissie, Metronomy, Band of Skulls, Santigold, Gotye, Justice, Calvin Harris, Florence and the Machine, Beirut ter Dr. Dre in Snoop Dog.

Prihodnji konec tedna Coachello čaka še ena tridnevna serija koncertov, na katerih bo svoje nastope ponovila večina zgoraj naštetih izvajalcev. Festival lahko v živo spremljate tudi na You Tubu, kjer je za prenos poskrbljeno na zavihku Coachella.

Ne spreglejte