SiolNET. Trendi Film in TV
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vrnil 1,2 milijona evrov, da mu ni treba napisati avtobiografije

0,15

termometer

Ian McKellen
Foto: Getty Images

Igralcu Ianu McKellenu so plačali 1,2 milijona evrov predujma, da bi napisal avtobiografijo. Po temeljitem premisleku je priljubljeni igralec denar raje vrnil.

Britanski igralec Ian McKellen, ki je dobitnik šestih nagrad Laurence Olivier, nagrade tony, zlatega globusa in številnih drugih prestižnih nagrad, je pri 76 letih dobil ponudbo založbe Hodder & Stoughton, da napiše avtobiografijo.

Namesto da bi pisal, je razmišljal

Igralec, ki se je v srca številnih zapisal kot Gandalf iz Gospodarja prstanov, je že dobil predujem, in to kar 1,2 milijona evrov. A namesto da bi se lotil pisanja, je McKellen raje več mesecev razmišljal, ali naj se naloge sploh loti. Kot je povedal občinstvu na literarnem festivalu v Oxfordu, je ugotovil, da bo dober milijon raje vrnil, kot da bi s pisanjem podoživel svojo preteklost.

Kako naj pišem o stvareh, ki jih ne razumem?

"Bilo je nekoliko boleče. Nisem se hotel vrniti v preteklost in si predstavljati stvari, ki jih še zdaj ne razumem. Ne razumem prav dobro svoje zasebnosti in poleg tega nima veliko opraviti s tem, kar počnem za preživetje," je povedal igralec in se opravičil oboževalkam in oboževalcem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin