Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 7. 2018,
12.16

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

dokumentarna serija dokumentarec Vice mesto sredi džungle

Ponedeljek, 2. 7. 2018, 12.16

5 let, 9 mesecev

Se v panamski džungli kuha upor?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Mesto sredi džungle - del 5 | Foto Planet TV/Vice

Foto: Planet TV/Vice

V Kalu Yali, naravnem resortu sredi panamske džungle, je vse bolj napeto. Mladi študentje, ki za desettedensko bivanje tam plačajo 5.000 ameriških dolarjev, vse bolj sumijo, da gre za grdo prevaro in izkoriščanje. Je res tako?

Dogajanje v mestu sredi džungle z lastnimi rokami gradijo ameriški vizionar in skupina mladih, spremljate jih lahko od ponedeljka do petka ob 22.30 na Planet TV.

V na prvi pogled idiličnem resortu Kalu Yala je vse več nezadovoljstva in nezaupanja. Študentje, ki so se osebju pridružili za deset tednov, so namreč za bivanje in izobraževanje tam plačali 5.000 ameriških dolarjev, kar znaša 4.300 evrov, zdaj pa sumijo, da so bili grdo izkoriščeni. Študentje, ki so za bivanje v  Kalu Yali plačali 5.000 ameriških dolarjev, dvomijo o dobrih namenih ustanovitelja resorta Jimmyja Slicea. | Foto: Planet TV/Vice Študentje, ki so za bivanje v Kalu Yali plačali 5.000 ameriških dolarjev, dvomijo o dobrih namenih ustanovitelja resorta Jimmyja Slicea. Foto: Planet TV/Vice

Nikakor jim namreč ni jasno, kako lahko ves denar, ki so ga ustanovitelj resorta Jimmy Stice in njegovi člani osebja dobili od vseh študentov - teh se je za semester zgrnilo v Kalu Yalo kar 80 - izpuhti v zrak. Večkrat so namreč lačni, ker v resortu ne pridelajo dovolj hrane, hkrati pa jih moti dejstvo, da je Kalu Yala vse prej kot zares naraven resort. Občasno namreč osebje v kamp prinaša hrano iz trgovin, člani osebja imajo telefone in računalnike, nova poslopja, ki se gradijo, so pokrita s kositrno ali aluminijasto streho, člani skupnosti pa spijo na napihljivih plastičnih blazinah.

Vice - mesto v džungli del 4
Trendi V mestu sredi džungle vse več dvomljivcev. Bo kmalu počilo?
Vice - mesto v džungli del 3
Trendi Drama v idilični vasici sredi džungle

Tako se skupina dvomljivih študentov, ki na tiho skorajda že kuhajo upor, odloči, da bo vodje resorta soočila s svojimi vprašanji in očitki. Na listke anonimno zapišejo vprašanja in na zborovanju napoči čas, da osebje Kalu Yala vrže karte na mizo. A zasedanje zmoti študentka, ki nenadoma omedli.

Esteban je eden od vodilnih v resortu, ki se mora spoprijeti z dvomi prišlekov. | Foto: Planet TV/Vice Esteban je eden od vodilnih v resortu, ki se mora spoprijeti z dvomi prišlekov. Foto: Planet TV/Vice

Kaj se dogaja v na prvi pogled idiličnem resortu sredi panamskega naravnega parka? Preverite v novem delu dokumentarne serije Mesto sredi džungle, nocoj ob 22.30 na Planet TV!
Vice - mesto v džungli del 1
Trendi Ambiciozna urednica pustila vse in se odselila v džunglo
Ne spreglejte