SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pričeska Jennifer Lawrence je vredna 18.000 funtov

2

termometer

Oblikovanje lasulje igralke Jennifer Lawrence za vlogo v filmu Igra lakote: Arena smrti (The Hunger Games) je stalo 18.000 funtov.

Za vlogo v filmu Igra lakote: Arena smrti, v katerem je 21-letna igralka upodobila junakinjo Katniss Everdeen, so morali frizerski stilisti blondinko spremeniti v rjavolasko. Ker Jennifer Lawrence, ni želela, da bi eksperimentirali z njenimi lasmi, so strokovnjaki ustvarili lasulje iz različnih odtenkov rjave barve. Linda Flowers, vodja frizerskega kreativnega tima filma, je za izdelave lasulj odkupila lase različnih odtenkov rjave, od svetle do rdečkaste, v vrednosti 18. 000 funtov. Ko so dokončno izbrali odtenek las, se je igralka začela vse bolj približevati podobi Katniss, ki jo je v romanu, po katerem je nastal film, ustvarila pisateljica Suzzane Collins.

Sprememba barve las pa ni bila edina preobrazba igralke, na kondicijskih pripravah za film je namreč morala doseči, da se je njeno telo prelevilo v 16-letno lovko. Za to je poskrbel trener Joe Horrigan.

Za MTV News je povedal: "Jennifer in režiser Gary Ross sta razpravljala o tem, kako naj bo Katniss videti. Biti mora vitka – ne nazadnje je naslov filma Igra lakote –, a hkrati ne presuha, sta si bila edina igralka in režiser."

"Trenirala sva dvakrat na dan. Šlo je za kombinacijo aerobnih in anaerobnih vaj, kar je vključevalo tek, vzdržljivostne treninge, vaje za gibčnost in podobno," pojasnjuje trener Horrigan. Poleg omenjenega se je Jennifer štirikrat na teden srečevala tudi s strokovnjakom za lokostrelstvo, ob večerih pa je sedla še na sobno kolo.

Jennifer je morala osvojiti še druge veščine, kot je na primer premagovanje ovir. Plezanje po drevesih ji ni smelo biti tuje. Počasi je osvojila marsikatero spretnost, pripovedujejo igralkini sodelavci in zatrjujejo, da so začutili, kdaj je prišel trenutek, ko se je Jennifer preobrazila v neustrašno Katniss.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin