Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 11. 2016,
8.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

družinski film sinhronizirano animirani film DKino Disney Pixar Ellen DeGeneres Iskanje pozabljive Dory Telekom Slovenije film televizija

Sreda, 23. 11. 2016, 8.44

6 let, 7 mesecev

Že v videoteki DKino!

Iskanje pozabljive Dory (Finding Dory)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Iskanje pozabljive Dory

V slovenščino sinhronizirano in težko pričakovano nadaljevanje Pixarjeve animirane klasike Iskanje malega Nema, v katerem spremljamo pustolovščino očarljive ribice Dory.

ZDA/2016/93 min.
Režija: Andrew Stanton, Angus MacLane
Glasovi: Saša Pavlin Stošić, Lovro Berden, Gorazd Žilavec, Aleksander Pavlin, Jernej Kuntner, Lucija Grm
Žanr: Animirana komična pustolovščina
Ocena IMDb: 7,6/10

Ljubezniva in pozabljiva Dory, akvarijska ribica vrste modri kirurg, živi skupaj s klovnovskima ribama Marlinom in sinom Nemom srečno življenje na koralnem grebenu. Nekega dne se spomni, da ima vendarle družino, ki jo tam zunaj nekje išče.

S prijateljema se odpravi na dolgo potovanje do kalifornijskega morskega inštituta. Tam se misiji pridružijo še Hank, hobotnica brez ene lovke, beli kit Bailey in kratkovidni nerodni kitovec Destiny. Skupaj morajo spretno krmariti po zapletenem inštitutu, medtem pa se naučijo ceniti svoje napake, prijateljstvo in družino.


Film je sinhroniziran v slovenščino in primeren za otroke, stare šest let in več.


Iskanje pozabljive Dory | Foto:


Zanimivosti:

Iskanje pozabljive Dory je 17 Pixarjev animiran celovečerec ter nadaljevanje oziroma izpeljanka (spin-off) Pixarjeve uspešnice iz leta 2003 Reševanje malega Nema.

• Film je v svetovnih kinematografih zaslužil že več kot 1,025 milijarde ameriških dolarjev (965 milijonov evrov) in postal šele drugi Pixarjev celovečerec po Svetu igrač 3, ki mu je uspelo prebiti magično mejo milijardnega zaslužka. Med letošnjimi filmi je več zaslužil samo Stotnik Amerika: Državljanska vojna.

• Film je v severnoameriških kinematografih podrl rekord Shreka 2 (2004) in postal najdonosnejši animiran celovečerec na tem tržišču. V svetovnem merilu Dory trenutno zaseda četrto mesto za filmi Ledeno kraljestvo, Minioni in Svet igrač 3.

Iskanje pozabljive Dory | Foto:

• Ustvarjalci so se odločili, da bo imela hobotnica Hank samo sedem lovk šele po tem, ko so spoznali, da se osem lovk ne bo prilegalo njegovemu telesu. V ta namen so predelali tudi scenarij.

• Po prvotnih načrtih bi se morala zgodba dogajati v vodnem parku namesto v morskem inštitutu. Ustvarjalci so spremenili osrednje prizorišče po tem, ko so se udeležili posebne projekcije dokumentarca Blackfish (2013), v katerem avtorji kritično obravnavajo ujetništvo ork.

Iskanje pozabljive Dory je eden od treh letošnjih Disneyjevih celovečercev, v katerih je animiranim živalim glas posodil Idris Elba (morski lev Fluke). Druga dva sta Zootropolis in Knjiga o džungli.

Napovednik filma Iskanje pozabljive Dory:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.


Ne spreglejte