Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 1. 2013,
9.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 27. 1. 2013, 9.07

8 let

Človek mravlja in Doktor Strange v tretji fazi Marvelovega filmskega sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predsednik Marvela Kevin Feige je v nedavnem intervjuju za MTV News potrdil govorice, da bo film, ki bo sledil Maščevalcem 2 leta 2015, film o Človeku mravlji (Ant-Man).

Ta mali junak velikih sposobnosti bo dejansko vpeljal tretjo fazo sage o Marvelovih superjunakih. "Edini razlog, zakaj smo se odločili za prikaz zgodbe o dogodivščinah človeka mravlje, je neprekosljiva energija in izjemna vizija režiserja Edgarja Wrighta," je povedal Feige.

Prav res bo za številne oboževalce Marvelovih stripovskih junakov Wright poglavitni faktor navdušenja. Režiser, odgovoren za režijo dveh navdušujočih t. i. "geek" filmov, Shaun of the Dead in Scott Pilgrim vs. the World, bo s svojo bizarno energijo in domišljijo zagotovo poskrbel za več kot primeren filmski izdelek o izjemnem znanstveniku Henryju Pymu, ki iznajde učinkovino, s katero se pomanjša na velikost mravlje.

In kateri drugi junaki bodo še zapolnili tretjo fazo razširjenega Marvelovega sveta?

"Eden od njih, o katerem sem razglabljal že leta, bo Doktor Strange (Doctor Strange)," je zagotovil Feige in dodal: "Je izjemen stripovski lik, povsem izviren, in več kot zadovoljuje kriterije, ki jih imam. Je nekaj popolnoma drugačnega iz sveta Marvela, tako kot so Čuvaji galaksije (Guardians of the Galaxy) in tako kot je Človek mravlja. Kaj takega na filmskem traku še ni bilo. Zato smo nad prihajajočo tretjo fazo še posebej navdušeni."

Stephen Strange je uspešen nevrokirurg, čigar kariera se kaj hitro konča, ko si v prometni nesreči poškoduje roke. Potem ko najde himalajskega puščavnika, znanega pod imenom Starodavni, ki ga nauči mističnih sposobnosti, se preimenuje v Doktorja Stranga, najmogočnejšega maga v vesolju.

Filmska zgodba o čarovniku Strangu je sicer še v pripravljalni fazi in predvsem oboževalci upajo, da bodo odgovorni pri Marvelu nad to zgodbo navdušeni še nekaj let. Da se ne bo zgodilo tako kot s filmom o Črnem panterju (Black Panther), ki so ga že začeli pripravljati, a so ga nato opustili zaradi Čuvajev galaksije.

Vendar nikar ne prehitevajmo. Še pred tretjo fazo bo vse do maja 2015 filmske sladokusce (upajmo) navduševala druga faza, ki se 3. maja letos začne s premiero tretjega dela o Iron Manu. V začetku novembra letos bo na filmska platna ponovno iz Asgarda prihrumel nordijski bog Thor in se v nadaljevanju Thor: The Dark World spopadel z vojsko temačnih škratov in njihovim strašnim vodjo Malekithom. Leto 2014 bo v znamenju nadaljevanja Stotnika Amerike (Captain America: The Winter Soldier) – premiera 4. aprila – in že prej omenjenih Čuvajev galaksije – premiera, načrtovana za 1. avgust. 1. maja 2015 se bo z drugim delom Maščevalcev (The Avengers 2) končala druga faza in 6. novembra istega leta bo Človek mravlja zaoral ledino tretje faze do sedaj izjemno uspešnega filmskega Marvelovega sveta.

Ne spreglejte