SiolNET. Trendi Film in TV
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

6. oddaja Dober posel: najvišji znesek za investicijo 290.000 evrov

4

termometer

V šesti oddaji je pred investitorje stopilo šest tekmovalcev, ki so za investicijo želeli od 30.000 do 290.000 evrov, v zameno pa ponujali deleže od 10 do 40 odstotkov.

Prvi je pred investitorje stopil Aleksander Grum z idejo o zasteklitvenem sistemu brez motečih stekel. Aleksander bi za investicijo potreboval 290.000 evrov. Njegova ideja je na sejmu v Švici dobila zlato medaljo, vendar investitorjev ni prepričal in ponudbo so zavrnili.

Drugi je pred investitorje stopil Alfred Vešligaj s spletno igro Podjetje. Za razvoj igre bi potreboval 50.000 evrov, v zameno pa je ponudil 40-odstotni delež v podjetju. Danielo in Boruta je ideja o spletni igri pritegnila, Daniela je ponudila investicijo v višini 6.000 evrov za 15 odstotkov podjetja, Borut pa investicijo v višini 25.000 evrov. Ker Alfredu ni uspelo zbrati zahtevanega zneska investicije, do posla ni prišlo.

Kot tretja je pred investitorje stopila Katja Turk Escobar z idejo butika kave. Za projekt bi potrebovala 50.000 evrov, v zameno pa je ponudila 15-odstotni delež v podjetju. Nad Katjino idejo sta bila najbolj navdušena Daniela in Jure. Daniela je najprej zahtevala 40-odstotni delež, kar je Katja po posvetovanju s partnerjem zavrnila. Nato je Daniela ponudila 10.000 evrov za 10-odstotni delež, vendar je Jure odstopil od investicije, zato do posla ni prišlo.

Jure Bricman je investitorjem predstavil spletni iskalnik nove generacije 2busy2search. Za investicijo bi potreboval 200.000 evrov, v zameno pa je ponudil 20-odstotni delež podjetja. Ker je Jure predstavljal le idejo, koncepta in kode za iskalnik pa še nima, so investitorji odstopili od posla.

Katarina in Simon Konstanjšek sta investitorjem predstavila fontane. Za investicijo bi potrebovala 30.000 evrov, v zameno pa sta ponudila 20-odstotni delež podjetja. Investitorjem so bile njune fontane sicer všeč, vendar se za investicijo niso odločili.

Zadnji je pred investitorje stopil Darko Kendič z osebno asistenco. Darko bi za investicijo potreboval 48.000 evrov, v zameno pa je ponudil 10-odstotni delež. Investitorji so od posla odstopili.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin