Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 11. 2012,
19.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 25. 11. 2012, 19.07

8 let

3. oddaja Dober posel: uspela prva investicija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V tretji oddaji je pred investitorje stopilo pet tekmovalcev, ki so za investicijo želeli od 20.000 do 150.000 evrov. Videli smo tudi prvo investicijo!

Prvi je pred investitorje stopil Andrej Gregori, doktor biotehnologije, ki se ukvarja s pridelavo prehranskih dopolnil iz medicinskih gob. Andrej bi za svoj posel potreboval investicijo v višini 70.000 evrov, v zameno pa je ponudil 30-odstotni delež v podjetju. Investitorjem se je njegova dejavnost zdela zanimiva, vendar jih je zmotilo, da Andrej nima prodajnih izkušenj in v zavodu nima osebe, ki bi vodila posel. Investitorji so ponudbo zavrnili.

Drugi je pred investitorje stopil Karlo Lovrič, ki je predstavil nosilec za prevoz koles v avtomobilu. Za zagon posla bi potreboval investicijo v višini 25.000 evrov, v zameno pa ponuja 25-odstotni delež v podjetju. Investitorje ideja ne prepriča, saj menijo, da si podoben izdelek marsikdo lahko izdela sam in da izdelek predstavlja preveliko tveganje, saj podobni izdelki že obstajajo na trgu. Investitorji so ponudbo zavrnili.

Kot tretji je pred investitorje stopil Tomaž Režek z idejo o prevozu mladostnikov in otrok na raznorazne aktivnosti. Za razširitev svojega posla potrebuje 150.000 evrov investicije, v zameno pa ponuja 15-odstotni delež v podjetju. Njegova ocena stroška delovne ure v podjetju (30 evrov) je zmotila investitorje, saj menijo, da je stroške prenizko ocenil. Investitorji so ponudbo zavrnili.

Marko Zalokar in Dejan Davidovič sta s skupnimi močmi prepričala g. Drobnaka, da se je pridružil njunemu poslu. Marko in Dejan sta investitorjem predstavila mobilno aplikacijo iQpon – aplikacijo, ki uporabnikom omogoča izkoriščanje popustov ponudnikov, ki so v aplikaciji. iQpon je aplikacija, ki že deluje v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. Z nadgradnjo funkcionalnosti aplikacije bi radi osvojili tudi trge v Srednji Evropi. Marko in Dejan sta za investicijo v višini 60.000 evrov ponudila 15-odstotni delež v podjetju. Za dober posel so se pogajali Branko Drobnak, Matjaž Krč in Borut Rismal. Zmagal je Branko Drobnak, ki se je z Markom in Dejanom pogodil za investicijo v višini 60.000 evrov, v zameno pa je dobil 30-odstotni delež v njunem podjetju.

Zadnji je pred investitorje stopil Matej Cerovšek z idejo o prenosnem pogrinjku dva v enem, ki je prtiček in hkrati tudi žepek za pribor. Matej bi za začetek posla potreboval investicijo v višini 20.000 evrov, v zameno pa je ponudil 16-odstotni delež v podjetju. Kljub dejstvu, da ima že 44 naročil za prtičke, investitorjev ni prepričal. Investitorji so ponudbo zavrnili.

Ne spreglejte