Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 7. 2013,
9.50

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 18. 7. 2013, 9.50

8 let, 5 mesecev

Kako razmišljati o tapeciranem pohištvu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Švicarski oblikovalec Jörg Boner je pri zasnovi kavča Bahir razmišljal o možnostih, kako do potankosti z mehkobo obložiti sedežno garnituro.

Pohištveni kos Bahir je nastajal dve let, pod njegovo idejo pa se podpisuje oblikovalec Jörg Boner. Sedežna garnitura, ki jo je avtor predstavil na lanskoletnem kölnskem pohištvenem sejmu, opremljena z različnimi vrstami blazin, je prostoren kos pohištva z vsestranskimi naslanjali, ki si jih lahko prilagodite svojim ležalnim potrebam.

Ob snovanju izdelkov Bahir je imel ustvarjalec v mislih domačnost, ki ji je temelje položil iz masivnega lesa, te pa prekril s pravokotnimi prešitimi blazinami. Za tiste, ki si želijo še več domače sreče v leže, je po podobnem principu zasnoval tudi stol in ležalnike, vse pa oblekel v različne barvne odtenke ter zasnoval v štirih različnih dimenzijah. Pri tem ni praktično nobenega kota prepustil trdemu pristanku, raje je vse ovil v mehkobo.

Jörg Boner je produktni oblikovalec, ki je v Zürichu leta 2001 ustanovil svoj studio, v katerem razvija izdelke in oblikuje prostore. Oblikovanje razume kot interaktivno razvijajoči se proces med ljudmi z različnih področij. Skozi projekte in nastajanje novih izdelkov ustvarjalca zanimajo specifični konteksti, ozadja in posamezni cilji, ki stojijo za oblikovalskimi potezami.

Ne spreglejte