SiolNET. Trendi Dom
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Delovni prostor, kot da bi bil zavit v aluminijasto folijo (foto)

1

termometer

Ateljeji v posameznih hišah zeleno okolje razbijajo s svojo jekleno zunanjostjo, prevlečeno s srebrno površino debeline kuhinjske aluminijaste folije.

Britanski arhitekturni studio Heatherwick je zmagal na natečaju zasnove 16 nizkocenovnih ateljejev v umetniškem centru Aberystwyth, ki je del University of Wales Aberystwyth. Arhitekti so se odločili, da bodo enotno zeleno okolje, poraščeno s travo in drevesi, prekinili z osmimi manjšimi stavbami, v vsaki od njih pa sta po dva ateljeja.

Delovna prostora sta umeščena med lesene oporne elemente. Ti se v središču hiše v vlogi fasade razredčijo, na tak način pa skozi steklene površine v notranjost dopuščajo dovolj naravne svetlobe ter omogočajo tudi primerno zračenje.

V studiu Heatherwick so za nastale delovne prostore razvili poseben fasadni sistem. Ker je nerjaveče jeklo sicer drago, a večno, so se odločili, da bodo zunanjo površino prekrili prav s tem. Stroške pa so zmanjšali na minimum tako, da so fasado prevlekli z jeklom leza debeline kuhinjske aluminijaste folije. Na tak način je zasnova ateljeja dolgotrajna, nekonfekcijska, pa tudi cenovno dostopna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin