Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 4. 2011,
13.28

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 22. 4. 2011, 13.28

8 let, 3 mesece

Poročno ličenje je bolj zahtevno od filmske maske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ženska svoj obraz profesionalnim rokam vizažistke, če kdaj v življenju, prepusti vsaj na svoj poročni dan, ko so vanjo brez dvoma uprte vse oči in vsi objektivi.

Na demonstracijo in po nasvet smo se odpravili k vodji Make up artist centra v Ljubljani, priznani oblikovalki maske z dolgoletnimi izkušnjami na področju filmske in gledališke produkcije, Tini Andrejević. Ker se je učila pri največjih, z oskarji nagrajenih hollywoodskih make-up mojstrih, smo predvidevali, da ji poročno ličenje ne predstavlja nikakršnega izziva in tako s tovrstnimi storitvami opravi na hitro in brez posebnega premisleka.

Tina priznava, da je ličenje za poroke dolgo časa podcenjevala. Vse dokler ni minulo jesen odprla centra ličenja in maske v Ljubljani (kjer se, mimogrede, tudi šolajo bodoči oblikovalci maske), kamor zaide tudi vedno več strank, ki si želijo profesionalnega ličenja za tovrstne priložnosti. Zdaj ugotavlja: "Tovrstno ličenje je pravzaprav najtežje. Na filmu oziroma v gledališču se ne prilagajaš osebnim potrebam in željam, ustvarjaš po svoji lastni presoji. Za bodočo nevesto pa moram preceniti njeno osebnost in skušati ugoditi vsem njenim željam, saj gre vendarle za njen dan. Ženska si mora biti všeč."

Da bi kar najbolj ugodili njenim željam, se vsaka bodoča nevesta z eno izmed vizažistk oziroma oblikovalk maske v njihovem centru najprej posvetuje in skupaj preizkusita vrsto potencialnih videzov, tako da na veliki dan ni presenečenj in nepotrebne nervoze. Ko se skupaj odločijo za popoln videz, si vse uporabljene produkte kot tudi tehniko ličenja izrišejo na posebno karto, kar še dodatno zagotavlja, da vse poteka kot po maslu.

Tina Andrejević pravi, da po njenih izkušnjah neveste nimajo že vnaprej izdelane podobe o svojem poročnem videzu. Prav tako zavrača našo predpostavko, da si večina slovenskih nevest na svoj poročni dan želi na svojem obrazu bolj naraven videz. "Naše stranke so si med seboj zelo različne, zato nikakor ne bi mogla tako posploševati," takoj ovrže našo teorijo o tem, da si večina na poročni dan na očeh želi le maskaro in kakšne bolj nevtralne barve na vekah.

Ličila niso čudodelna

Kakršen koli videz si stranka želi, v vsakem primeru je več kot priporočljivo, da za svojo kožo dobro skrbi že nekaj časa pred velikim dnem. Ličila pač niso čudodelna in če gremo lahko na dieto, da se nam bo lepše prilegala poročna toaleta, lahko med pripravami investiramo tudi v kakšno kozmetično nego.

Tina zagotavlja, da pri njih uporabljajo najbolj kakovostna profesionalna ličila, ki jih zaradi svoje visoke vsebnosti pigmenta ni treba nanesti veliko in je nevesta zato videti sveže ter naravno in ne, kot da na obrazu nosi masko.

Moški za zdaj še vedno "au naturel"

Pa se v sodobnem času nevesti v njihovem salonu kdaj pridruži tudi ženin? Tina, pravi, da ne." Kljub vsemu je to za moškega dan, ko izkazuje svojo možatost in večini verjetno ne pade na pamet, da bi se za to priložnost naličil."

Ne spreglejte