SiolNET.
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Telekom Slovenije, Mobitel in Siol najbolj zaupanja vredne blagovne znamke

1

termometer

Na slavnostni prireditvi v Grand hotelu Union v Ljubljani so sinoči razglasili zmagovalce v raziskavi Trusted Brand.

Z omenjeno raziskavo slovenska izdaja revije Reader's Digest v sodelovanju z Inštitutom za raziskovanje medijev Mediana izbira blagovne znamke, ki jim slovenski potrošniki najbolj zaupajo. Med prejemniki uglednega naziva Trusted Brand so tudi blagovne znamke Telekom Slovenije v kategoriji ponudnik telekomunikacijskih storitev, Siol v kategoriji internetnih storitev ter Mobitel v kategoriji ponudnik mobilne telefonije.

Bojan Dremelj: Zaupanje uporabnikov neprecenljiv kapital Predsednik uprave Telekoma Slovenije, Bojan Dremelj, je ob izboru za Trusted Brand 2008 povedal, da je zaupanje uporabnikov neprecenljiv kapital vsakega podjetja, zato ga je potrebno ohranjati, zanj skrbeti in ga plemenititi. "Skupina Telekom Slovenije že drugo leto zapored dokazuje, da je na vseh treh segmentih delovanja, fiksnem, internetnem in mobilnem vredna največje stopnje uporabniškega zaupanja po anketi bralcev revije Reader's Digest. Priznanja smo veseli predvsem zato, ker je neposreden odraz mnenja uporabnikov, ki s svojimi odgovori oblikujejo končni rezultat", je poudaril Bojan Dremelj.

"Poslanstvo družb Skupine Telekom Slovenije zarisujejo prizadevanja vseh zaposlenih k oblikovanju najsodobnejše uporabniške izkušnje komuniciranja. Kot odličnega celovitega ponudnika nas prepoznavajo tudi naši uporabniki. Naše rešitve odlikuje prvovrstna kakovost, zanesljivost in varnost. Tako nas vidijo in presojajo tudi uporabniki znamke Mobitel, Siol in Telekom Slovenije. To ni nagrada, to je zaveza za prihodnost. Tudi zato veliko vlagamo v vse segmente razvoja, tehnološkega, storitvenega, še zlasti pa v znanje zaposlenih. In tudi zato smo letos trikrat prvi. Že drugič!", je še dodal Bojan Dremelj.

Klavdij Godnič: Smo predvsem zaradi uporabnikov, oni so merilo našega uspeha Glavni izvršni direktor družbe Mobitel Klavdij Godnič pa je razglasitev Mobitela kot najbolj zaupanje vredne blagovne znamke pri potrošnikih, ko gre za mobilno telefonijo, pospremil z besedami, da v družbi Mobitel že vrsto let v zadovoljstvo uporabnikov vlagajo izjemno veliko truda in dela ter svojo ponudbo nadgrajujejo in spodbujajo razvoj, saj želijo biti še boljši: "Pri tem radi prisluhnemo našim uporabnikom, kaj si želijo, mislijo o nas, morda pogrešajo, ker se zavedamo, da smo tu predvsem zaradi njih in da so prav oni najboljše merilo našega uspeha. Očitno se to opazi tudi navzven, izbor Mobitela za Trusted Brand 2008 pa potrjuje, da je temu res tako in da smo na pravi poti, je dejal Klavdij Godnič.

"Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem zaposlenim v družbi Mobitel za njihovo predanost in zavzeto delo ter tudi za dobro sodelovanje z ostalimi članicami Skupine Telekom Slovenije. Prejeto priznanje je za nas najboljša spodbuda in še naprej si bomo prizadevali, da v očeh naših uporabnikov in slovenske javnosti ostanemo prvi in najboljši," je še poudaril Klavdij Godnič.

Trusted Brand - vseevropska raziskava o zaupanju potrošnikov Raziskava, ki so jo v Sloveniji izvedli že drugič, je sicer del ene največjih evropskih raziskav o odnosu potrošnikov do izdelkov in storitev široke potrošnje, saj poteka že v 18 državah.

V Sloveniji so se letos za nagrade Trusted Brand potegovali izdelki v 37 kategorijah. Raziskava je potekala med naročniki slovenske izdaje revije Reader's Digest, pri čemer se je na vprašalnik, poslan 7 tisoč naključno izbranim naročnikom revije, odzvalo 951 anketirancev oz. potrošnikov, kar pomeni 14 odstotkov, to pa je eden najboljših odzivov v primerjavi z drugimi državami. Po vsej Evropi je na vprašalnik odgovarjalo 24.213 anketirancev.

Vprašalnik ostaja vsa leta enak, saj tako omogoča primerjave, kako se spreminja zaupanje potrošnikov do določenih blagovnih znamk. Raziskava omogoča tudi medkulturne primerjave, saj je 20 izdelčnih skupin skupnih vsem sodelujočim državam, preostale pa so izbrane lokalno, v Sloveniji je bilo torej takšnih kategorij 17.

Inštitut za raziskovanje medijev Mediana je zaupanje potrošnikov do blagovnih znamk ugotavljal iz odgovorov potrošnikov na postavljena merila zaupanja, glede na njihove spontane navedbe blagovnih znamk, z vidika ocenjevanja kakovosti, zunanjosti, uporabnosti in primerne cene izdelka ter glede na to, ali so izdelek kupili in ga priporočili drugim.

Tradicija, kakovost in uporabniška izkušnja najpomembnejši za potrošnike Iz odgovorov, zbranih v raziskavi, ki je potekala od aprila do junija letos, v Mediani tako ugotavljajo, da so za potrošnike najpomembnejša merila za zaupanje blagovnim znamkam v Sloveniji starost in tradicija blagovne znamke izdelka, kako se povezuje z varstvom okolja, dobre izkušnje, ki jih imajo z njo potrošniki, kakovost izdelka, ki jo zagotavlja blagovna znamka, in da podjetje vodijo sposobni direktorji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin